Σε καθεστώς διαχείρισης μπήκε από την Τρίτη 18 Ιουλίου η εταιρεία Primetel , λόγω δανεισμού που έλαβε προ ετών από το βρετανικό επενδυτικό ταμείο Signal Capital Partners, στον οποίο δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Κοινωνός των εξελίξεων είναι και το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών το οποίο διερευνά την κατάσταση και ενδεχομένως σύντομα να προβεί σε ανακοίνωση για το όλο σκηνικό.

Από πλευράς εταιρείας, το Insider προσπάθησε να επικοινωνήσει με εκπρόσωπο της χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως εντός της ημέρας να εκδοθεί ανακοίνωση.

Το καθεστώς διαχείρισης πάντως, δεν σημαίνει λουκέτο της εταιρείας καθώς εάν βρει τους απαιτούμενους πόρους μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της.

H Primetel να υπενθυμίσουμε έχει μέχρι το 2024 τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ομόνοιας και της ΑΕΚ, ενώ κατέχει και την τρίτη άδεια κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο, προσφέροντας παράλληλα όλο το φάσμα των ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Καλοί γνώστες της αγοράς δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας από άλλο πάροχο, ωστόσο για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συγκατάθεση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού.

Tο μερίδιο αγοράς της Primetel στην σταθερή τηλεφωνία και στην σταθερή ευρυζωνική πρόσβαση ήταν το 4ο τρίμηνο του 2022 στο 10,7% και στο 9% στην αγορά συμβολαίου της κινητής τηλεφωνίας.

Νέα εποχή στην Primetel με ενεργή στήριξη από την Signal capital

Η εταιρεία Signal capital, private equity fund με έδρα το Λονδίνο, σημαντικός συνεργάτης και κύριος χρηματοδότης της Primetel κατά τα τελευταία 5 χρόνια, αναλαμβάνει να στηρίξει ενεργά την Primetel.

Τα τελευταία χρόνια η Signal έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του νέου υπερσύγχρονου δικτύου κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς της Primetel και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις λειτουργίες και τις επενδυτικές ανάγκες της εταιρείας με πίστη στις δυνατότητες της εταιρείας και του προσωπικού της.

H Primetel θα συνεχίσει με συνέπεια τη στρατηγική της δέσμευση για συνεχή εξέλιξη, σταθερή επένδυση στο δίκτυο και υποδειγματική διεύρυνση των ποιοτικών υπηρεσιών που παρέχει προσφέροντας στους συνδρομητές της, την καλύτερη δυνατή εμπειρία.