Tραγωδία εκτυλίχθηκε στον Καναδά όταν κατέπεσε ιδιωτικό αεροσκάφος με τρεις επιβαίνοντες.

Το αεροσκάφος συνετρίβη χθες Παρασκευή στην πόλη Τσίλιγουακ, στο νοτιοδυτικό άκρο του Καναδά, παρασύροντας στον θάνατο τρεις ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτό, τον πιλότο και δύο επιβάτες.

Το δικινητήριο Piper PA-34 Seneca καρφώθηκε σε δέντρα, λίγα μέτρα μακριά από ένα μοτέλ κοντά στο αεροδρόμιο. Η πόλη Τσίλιγουακ βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Βανκούβερ.

Η Χέιλι Μόρις η οποία εργάζεται στην περιοχή είδε το δυστύχημα να συμβαίνει μπροστά στα μάτια της. Όπως αφηγήθηκε στην εφημερίδα Vancouver Sun, είδε το αεροσκάφος να χάνει ύψος, κατευθυνόμενο προς το δάσος. Δευτερόλεπτα αργότερα, το είδε να πέφτει στα δέντρα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες και ότι έχει ενημερώσει τις οικογένειες των τριών θυμάτων.

Επίσης, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι «η σκηνή έχει περιοριστεί και δεν αναφέρθηκαν άλλοι τραυματισμοί ή κίνδυνοι για το κοινό στην περιοχή».

Οι υπηρεσίες υγείας έκτακτης Ανάγκης, από την άλλη, ανέφεραν ότι πέντε ασθενοφόρα και ένας επόπτης ανταποκρίθηκαν στη συντριβή, καθώς και δύο ελικόπτερα. Η πτήση των τελευταίων, παρ’ όλα αυτά, ακυρώθηκε προτού φτάσουν στην περιοχή.

Τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής. Το Συμβούλιο Ασφαλείας Μεταφορών του Καναδά ανακοίνωσε ότι στέλνει ειδικούς εμπειρογνώμονες για να ερευνήσουν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

in.gr