Η αυστραλιανή εταιρεία κατασκευής οικοδομικών υλικών CSR συμφώνησε σε προσφορά εξαγοράς 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (3 δισεκατομμύρια δολάρια) από τη γαλλική Cie. de Saint-Gobain.

Οι εταιρείες συνήψαν οριστική συμφωνία στην οποία η Saint-Gobain προσφέρεται να αποκτήσει όλες τις μετοχές CSR προς 9 δολάρια Αυστραλίας η καθεμία, σύμφωνα με ανακοίνωση. Η προσφορά αντιπροσωπεύει ένα premium 33% στην τιμή κλεισίματος της CSR στις 20 Φεβρουαρίου, μια ημέρα αφότου το Bloomberg News ανέφερε ότι η Saint-Gobain διερευνούσε μια πιθανή απόκτηση του Αυστραλού ανταγωνιστή της.

Η συμφωνία είναι “ένα αποφασιστικό βήμα για την Saint-Gobain να εδραιώσει μια ηγετική παρουσία στην υψηλής ανάπτυξης αυστραλιανή κατασκευαστική αγορά“, δήλωσε στη δήλωση ο Benoit Bazin, διευθύνων σύμβουλος της Saint-Gobain.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΕ συνέστησε ομόφωνα στους μετόχους να ψηφίσουν υπέρ της συναλλαγής. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024, μετά από απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις, αναφέρε η Saint-Gobain.

Η Saint-Gobain απασχολεί 168.000 υπαλλήλους και δραστηριοποιείται σε 75 χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Εκτός από τα οικοδομικά υλικά, η εταιρεία σημειώνει ότι κατασκευάζει παράθυρα και ανταλλακτικά για την αυτοκινητοβιομηχανία και τον ευρύτερο τομέα των μεταφορών, καθώς και προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε άλλους κλάδους όπως εκείνος της υγειονομικής περίθαλψης.

Η CSR ιδρύθηκε το 1855 και τα brand της περιλαμβάνουν τις γυψοσανίδες Gyprock και την Bradford Insulation, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Διαθέτει 30 εργοστάσια παραγωγής που απασχολούν 2.500 άτομα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, τα οποία συνολικά αποφέρουν ετήσια έσοδα 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας, ανέφερε η εταιρεία.