Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι συγκροτεί μια ομάδα επενδυτών για να προσπαθήσει να αγοράσει την TikTok.

Οι δηλώσεις του Μνούτσιν ήρθαν λίγο αφότου η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την Τετάρτη ένα νομοσχέδιο που θα ανάγκαζε την ByteDance να πουλήσει το TikTok ειδάλλως η εταιρεία θα βρισκόταν αντιμέτωπη με απαγόρευση στις ΗΠΑ.

“Νομίζω ότι η νομοθεσία πρέπει να περάσει και νομίζω ότι πρέπει να πουληθεί”, δήλωσε ο Μνούτσιν στο CNBC την Πέμπτη. “Είναι μια σπουδαία επιχείρηση και θα συγκροτήσω μια ομάδα για την αγορά του TikTok”.

Το νομοσχέδιο κατευθύνεται τώρα στη Γερουσία, όπου το μέλλον του είναι αβέβαιο, αν και η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα υπογράψει τη νομοθεσία αν περάσει.

“Θα πρέπει να ανήκει στις αμερικανικές επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση οι Κινέζοι να αφήσουν ποτέ μια αμερικανική εταιρεία να κατέχει κάτι τέτοιο στην Κίνα”, δήλωσε ο Μνούτσιν.

Ο Μνούτσιν δεν διευκρίνισε ποιοι θα ήταν οι άλλοι επενδυτές σε μια τέτοια συμφωνία ή την πιθανή αποτίμηση για τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή δεν θα ήταν η πρώτη συμφωνία υψηλού προφίλ στην οποία εμπλέκεται ο Μνούτσιν αφότου εγκατέλειψε το Υπουργείο Οικονομικών. Την περασμένη εβδομάδα, η Liberty Strategic Capital του Μνούτσιν ήταν επικεφαλής επενδυτής σε  αύξηση κεφαλαίου ύψους 1 δισ. δολαρίων της New York Community Bancorp.

Ο Μνούτσιν διετέλεσε υπουργός Οικονομικών υπό τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Εκείνη η κυβέρνηση είχε επίσης μια ανταγωνιστική στάση απέναντι στην TikTok, η οποία τελικά οδήγησε την ByteDance να συνάψει μια συνεργασία δεδομένων με την Oracle. Ο Τραμπ έχει έκτοτε αλλάξει πορεία και τάχθηκε κατά της απαγόρευσης του TikTok.

Capital.gr