Στη θέση του θα ανεγερθεί νέο ξενοδοχείο.

Ανοικτή για διαβούλευση μέχρι τις 14 Ιουλίου του 2023, είναι η Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) που  αφορά την καταγραφή και περιγραφή των επιπτώσεων που πιθανό να δημιουργηθούν από την κατεδάφιση του υφιστάμενου ξενοδοχείου «Eva Hotel» και την κατασκευή και λειτουργία νέου ξενοδοχείου, στην Ορόκλινη.

Για την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτηρίου έχει ήδη εκδοθεί Άδεια Κατεδάφισης και επομένως η Μελέτη επικεντρώνεται στην αξιολόγηση των δυνητικών επιπτώσεων εξαιτίας της κατασκευής και λειτουργίας του προτεινόμενου Έργου, με σχετικές αναφορές στις εργασίες κατεδάφισης, όπου αυτό κρίνεται ως σημαντικό.

 Η προτεινόμενη ανάπτυξη με βάση την μελέτη αποτελείται από 1 κτήριο αμιγώς τουριστικής χρήσης το οποίο θα αποτελείται από ισόγειο, 5 υπέργειους ορόφους και ένα υπόγειο.

Πιο αναλυτικά, θα περιλαμβάνει συνολικά 44 δωμάτια, πισίνες, χώρους στάθμευσης, χώρο εστίασης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα γυμναστικής, σάουνα και αποθηκευτικούς χώρους

Θα έχει επίσης στο σύνολο, 18 (δεκαοκτώ) χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι 5 (πέντε) θα διαμορφωθούν για χρήση από ΑμΕΑ.  Όλοι οι χώροι αυτοί θα διαμορφωθούν στο ισόγειο της προτεινόμενης ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχει υπόγειο στο υφιστάμενο κτήριο το οποίο θα κατεδαφιστεί. Οι κατασκευαστικές εργασίες του Έργου αναμένεται να ξεκινήσουν με την έκδοση των απαιτούμενων αδειών και θα διαρκέσουν περίπου 2 χρόνια

Ο Κυρίος του Έργου είναι η Εταιρεία «White Arches Tourist Enterprises Limited» και το εκτιμώμενο κόστος του θα ανέλθει στα €4.000.000, περίπου.