Την σημασία της ναυτιλίας, των δημοσίων μεταφορών και την ανάγκη για κατάλληλες εργασιακές συνθήκες σε αυτούς τους τομείς, όπως και στην γεωργία, εξέφρασαν με χαιρετισμούς και ομιλίες τους οι καλεσμένοι στο 17ο Παγκκύπριο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Μεταφορών Πετρελαιοειδών και Γεωργίας της ΣΕΚ, στο κτίριο της συντεχνίας.

Έμφαση στις δημόσιες μεταβατικές μεταφορές έδωσε στον δικό του χαιρετισμό ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφειάδης λέγοντας ότι μέσα από τις νέες υπογραμμένες συμβάσεις σε τακτικές γραμμές με λεωφορεία προβλέπονται επενδύσεις μέχρι την πλήρη αναβάθμιση του τομέα μέχρι το 2032, που λήγει και η τελευταία σύμβαση.

Τα χιλιόμετρα των παρεχόμενων υπηρεσιών αυξάνονται κατά 20%, πραγματοποιούνται επενδύσεις στο στόλο, σε υποδομές καθώς και σε έρευνα αγοράς με στόχο την προσφορά καλών, συντονισμένων υπηρεσιών στις επιβατικές μεταφορές. 

Η μεγαλύτερη συχνότητα μέσω του συστήματος τηλεματικής, η χρήση σύγχρονων ασφαλών και μη ρυπογόνων λεωφορείων, η ροή πληροφοριών στο κοινό σε πραγματικό χρόνο και η προώθηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι μερικές από τις δράσεις μπροστά μας, πρόσθεσε.

Περαιτέρω, είπε, μελετώνται η ανάπτυξη τακτικών υπηρεσιών ταχείας εξυπηρέτησης, η ανάπτυξη συστημάτων μεταφορών ανάλογα με την ζήτηση, όπως και οι υπηρεσίες τελευταίου σκέλους διαδρομής, ενώ έχει προληφθεί η δυνατότητα μεταφοράς ποδηλάτων κι άλλων μέσων μικροκίνησης στα λεωφορεία, πρόσθεσέ.

Προσπάθειά τους, συνέχισε, να μειώσουν το κόστος μέσων μαζικής μεταφοράς γιατί θεωρούν ότι είναι μια κοινωνική προσφορά και θέλουν διακαώς να πείσουν τους πολίτες ν’ αγκαλιάσουν με θέρμη.

«Θεωρούμε ότι πετυχαίνουμε πάρα πολλούς στόχους με την χρήση λεωφορείων κι άλλων ΜΜΜ, όπως για την μείωση των ρύπων» και την μείωση της κίνησης αυτοκινήτων στους δρόμους, σημείωσε ο Υπουργός. Είναι μεγαλεπήβολοι στόχοι και χρειάζεται η αναβάθμιση των ΜΜΜ για να το πετύχουμε, ανέφερε.

Θεωρεί, είπε, ότι η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων από όλους τους ανάδοχους θα συντελέσει στην διατήρηση ενός υγιούς, σύγχρονου και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος. Υπάρχει πεδίο βελτίωσης των εργαζομένων και δει των οδηγών στα λεωφορεία, σημείωσε ο Υπουργός Μεταφορών.

Κάλεσε τέλος τον ΓΓ της Διεθνούς Διάσκεψης Μεταφορών ν’ ασκήσει την επιρροή του ώστε να αρθούν τα προσκόμματα που προβάλλει η Τουρκία και η Κύπρος να γίνει μέλος της Διάσκεψης.

Η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών στις προτεραιότητες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας

Η ναυτιλία είναι εκ των σημαντικών πυλώνων ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, συνεισφέρει 7% στο ΑΕΠ της χώρας, ανέφερε από την πλευρά της η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίινα Χατζημανώλη σημειώνοντας ότι η συνεισφορά της Ομοσπονδίας είναι πολύ σημαντική.   

Με την ραγδαία ανάπτυξη της εμπορικής ναυτιλίας στην Κύπρο τις τελευταίες δεκαετίες, η Κύπρος σήμερα αποτελεί παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, σημείωσε, με μια από τις ποιοτικότερες και ανταγωνιστικότερες σημαίες στον τομέα.

«Ακολουθώντας όλα τα πρότυπα ασφάλειας και προστασίας που προκύπτουν από ναυτιλιακούς κι άλλους οργανισμούς, η κυπριακή σημαία συμπεριλαμβάνεται ανάμεσά στις σημαίες των χωρών που υπάγονται στη λευκή λίστα των μνημονίων Παρίσι και Τόκιο EMU», πρόσθεσε.

Το κυπριακό νηολόγιο, συνέχισε, πέτυχε πρόσφατα εντυπωσιακή άνοδο στην λευκή λίστα κι από την 13η θέση το 2022 τώρα βρίσκεται στην 8η. «Η εν λόγω άνοδος αντανακλά τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Κύπρος για την βελτίωση των πρακτικών ελέγχου και εποπτείας, ενισχύει το κύρος και την αξιοπιστία του κυπριακού νηολογίου κι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την διασφάλιση της ασφάλειας και ποιότητας των πλοίων», είπε.

Η κ. Χατζημανώλη ανέφερε επίσης ότι το Υφυπουργείο θέτει στις προτεραιότητές του την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών, την βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας, διαβίωσης και των συνθηκών εργασίας πάνω στα κυπριακά πλοία, όπως επίσης και την επαγγελματική κατάρτισή τους με την επικύρωση διεθνών συμβάσεων που η Κύπρος έχει πράξει.

Στις προτεραιότητες της Συνομοσπονδίας αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας στέλνοντας μήνυμα προς τις ξένες αντιπροσωπείες για την επίλυση του Κυπριακού. Βρισκόμαστε σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον τόσο γεωπολιτικά, όσο και στην αγορά εργασίας που αλλάζει με πιο έντονους ρυθμούς. Η ψηφιοποίηση, είπε, δημιουργεί νέες τάσεις και στον τρόπο και το ήθος λειτουργίας της αγοράς εργασίας και η ΣΕΚ προσπαθεί να δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να υπάρχει ισορροπημένη ανάπτυξη για όλους, πρόσθεσε.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για την κυκλική οικονομία και να δώσουμε έμφαση στην γαλάζια οικονομία, για μια συνολική προσέγγιση των εξελίξεων σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Περήφανη η ΣΕΚ για δομημένο κοινωνικό διάλογο στην Κύπρο

Ο κ. Μάτσας αναφέρθηκε στην ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων των λιμενεργατών και των λεωφορείων με την αείμνηστη Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου με την συμμετοχή και τις απόψεις των ίδιων των εργαζομένων. Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση απηύθυνη έκκληση: «αξιοποιήστε την τεχνογνωσία, την συνέπεια, την σοβαρότητα, την σύνεσή και την τεκμηρίωση της ΣΕΚ σε κάθε έκφανση πολιτικής, εργατικής προσπάθειας να ρυθμίσουμε τις εξελίξεις στον τόπο μας».

Εάν μπορούμε να είμαστε για κάτι περήφανοι στην Κύπρο, είπε, είναι ο δομημένος κοινωνικός διάλογος που βρίσκει πάντα λύσεις σε κάθε πρόβλημα. «Η ΣΕΚ επέλεξε να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».

Αναφέρθηκε στην συνεδρία του εργατικού συμβουλευτικού σώματος στις 21 Ιουλίου και στα τέσσερα εργατικά θέματα που αφορούν: την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την αναθεώρηση της στρατηγικής απασχόλησης εργαζομένων από τρίτες χώρες, την σωστή διαχείρισή της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων και τον εθνικό κατώτατο μισθό.

Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι στο ναυτιλιακό τομέα πρέπει να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες τους

Κατά την περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκε ότι η κοινωνία εξαρτάται από τις μεταφορές για την τροφή, τα φάρμακα και πράγματα που θωρούσαμε δεδομένα, είπε στον δικό του χαιρετισμό ο ΓΓ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μεταφορών, Στίβεν Κότον λέγοντας πως τώρα δίδουν σημασία στο πώς αυτή την σημασία μπορούν να την χρησιμοποιήσουν.

Έχουμε πολλές προκλήσεις όχι μόνο γεωπολιτικές, συνέχισε, αλλά στην ενέργεια και γενικά που στεκόμαστε σε έναν μεταλλασσόμενο κόσμο. Η ναυτιλία, ανέφερε, είναι πιο σημαντική από την πράσινη τεχνολογία κι αν σε κάποια πεδία μπορούν να δουλέψουν μαζί με τις κυβερνήσεις σε αυτό, μπορούν να παραχθούν οι σωστές αποφάσεις. «Οι μεταφορές πρέπει να είναι πράσινες», σημείωσε. Διασφαλίζουν, ανέφερε, περισσότερη ευημερία για τα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας καταστώντας τις μεταφορές λίγο πιο ακριβές, αλλά ασφαλείς και με καλές εργασιακές συνθήκες.

Μίλησε για την συνεργασία μεσογειακών χωρών στα θέματα των μεταφορών και την επίδειξή αλληλεγγύης. Όσον αφορά την πράσινη μετάβαση στην ναυτιλία, ο κ. Κότον ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη να καταλάβουν πρώτα οι συντεχνίες τι είναι αυτή η νέα τεχνολογία και ποιες ικανότητες απαιτούνται και πώς η ψηφιοποίηση αντανακλά στον τομέα της εργασίας τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη.  Δουλεύουν πάνω σε αυτό στην Διεθνή Ομοσπονδία, ανέφερε, με τους εταίρους τους για να καθορίσουν μια ατζέντα σημειώνοντας ότι υπάρχουν 2 εκ εργαζόμενοι στον ναυτιλιακό τομέα εκ των οποίων οι 800.000 πρέπει να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους για να πετύχουν τον στόχο της πράσινης μετάβασης του 2030 στην ναυτιλία.

Για την μετάβαση στο χώρο των καυσίμων, στην πράσινη ενέργεια, και το τί θα γίνει με τα διυλιστήρια, είναι ένα θέμα που πρέπει να δουν, όπως είπε, σημειώνοντας τέλος ότι το σημαντικότερο όλων είναι η ασφάλεια των εργαζομένων. Οι συντεχνίες είναι θεμελιώδεις πυλώνες της δημοκρατίας και η δική σας φωνή κάνει την διαφορά, σημείωσε ο κ. Κότον.

Αναγκαίες οι σωστές εργασιακές συνθήκες για τους εργαζόμενους στις μεταφορές

Στην συνεργασία με την ΣΕΚ και την σημασία να είναι κάποιος μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, αναφέρθηκε η ΓΓ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταφορών, Λίβια Σπέρα που εκπροσωπεί 5 εκ εργαζομένους σε 38 χώρες της Ευρώπης.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στον τομέα των μαζικών μεταφορών ιδιαιτέρα στον αγώνα αντιμετώπισης των συνεπειών από τις κλιματικές αλλαγές και την σημασία που η ΕΕ δίδει ώστε «να βγάλει τους ανθρώπους από τ’ αυτοκίνητά τους» και να τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιούν περισσότερες τις δημόσιες μεταφορές, την χρήση περισσότερο λεωφορείων και ποδηλάτων. 

Για να έχει βιώσιμο τομέα δημόσιων μεταφορών, πρόσθεσε, πρέπει να δούμε τους εργαζόμενους και είναι αλήθεια ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν πολλοί που θέλουν να εργαστούν σε αυτό τον τομέα.  Δεν είναι αναγκαίο μόνο να έχεις ένα ηλεκτρικό λεωφορείο, θα πρέπει να έχει και καλές, σωστές εργασιακές συνθήκες γι’ αυτούς που εργάζονται στα λεωφορεία σημείωσε, λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη προσέλκυσης και γυναικών οδηγών λεωφορείων.

Για τον κατώτατο μισθό σε ευρωπαϊκό επίπεδο η κ. Σπέρα είπε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις από τις βόρειες και τις νότιες χώρες, αλλά «στο τέλος μείναμε ενωμένοι» και σημείωσε ότι ο καθορισμός του βοηθάει στην σύναψη συλλογικών συμβάσεων και καλών εργασιακών συνθηκών. Δεν αφορά μόνο το ποσό της αμοιβής αλλά και τις ώρες εργασίας, σημείωσε. 

Αναφέρθηκε επίσης στο αίτημα σε πολλές χώρες της Ευρώπης για κάλυψη των αναγκών σε εργατικά χέρια στον τομέα των μεταφορών με άτομα από τρίτες χώρες, με την κ. Σπέρα να λέει πως θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι εκεί και όπου υπάρχουν εργαζόμενοι από τρίτες χώρες απολαμβάνουν ό,τι και οι ευρωπαίοι.

Το τουρκικό εμπάργκο το σοβαρότερο πρόβλημα της σημαίας της ΚΔ

Ανασκόπηση της εξαετίας που πέρασε από το τελευταίο Παγκύπριο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Μεταφορών Πετρελαιοειδών και Γεωργίας και ιδιαίτερα τα χρόνια της πανδημίας, έκανε ο ΓΓ της ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ, Χαράλαμπος Αυγουστή στην δική του τοποθέτηση.

Σημείωσε ότι η απαγόρευση ελλιμενισμού των υπό Κυπριακή σημαία πλοίων στα τουρκικά λιμάνια, το γνωστό σε όλους τουρκικό εμπάργκο, αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι που αποτρέπει αρκετούς πλοιοκτήτες από του να την χρησιμοποιήσουν. «Η στάση αυτή της κατοχικής Τουρκίας, την οποία δυστυχώς η Διεθνής Κοινότητα σκανδαλωδώς ανέχεται, αποτελεί μεγάλη τροχοπέδη στην απρόσκοπτη λειτουργία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας».

Μίλησε για την λιμενική βιομηχανία, την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας «με σημαντικά οφέλη για τα μέλη μας, τους λιμενεργάτες και για τους σημειωτές». Μίλησε επίσης για τις επιβατικές μεταφορές στην Κύπρο και την επιτακτική ανάγκη «να γίνει από όλους μας αντιληπτό ότι το κάθε ένα λεωφορείο που κυκλοφορεί στους δρόμους μας, μπορεί να αφαιρέσει από αυτούς πολλά επιβατικά αυτοκίνητα, αρκεί να το χρησιμοποιήσουμε».

Αναφέρθηκε στην έλλειψη εργαζομένων στις εταιρείες λεωφορείων και σημείωσε ότι ηδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με γυναίκες οδηγούς λεωφορείων με σκοπό να δώσουν  λύσεις στα προβλήματα που τις απομάκρυναν από το επάγγελμα. Στόχος, ΕΕΕ είπε, θα πρέπει να είναι η προσέλκυση νέων ανθρώπων ώστε με τον τρόπο αυτό να καταστεί δυνατή η ένταξη τους στο επάγγελμα  «Ήρθε η ώρα να θέσουμε το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων και να διορθώσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ήδη εργάζονται στον κλάδο».

Ο κλάδος της γεωργίας-κτηνοτροφίας, συνέχισε, κάποτε αποτελούσε την ραχοκοκαλιά της ΟΜΕΠΕΓΕ, αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό συρρικνωθεί και οι πλείστοι εργαζόμενοι στον τομέα κατάγονται από Τρίτες χώρες, λέγοντας ότι η εργοδότηση τέτοιων έχει απορυθμιστεί και κάλεσε το Υπουργείο Εργασίας όπως αφουγκραστεί τις θέσεις της ΣΕΚ σε αυτό το θέμα.

ΚΥΠΕ