Θέμα βιωσιμότητας των νοσοκομείων του ΓεΣΥ θέτει ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηριων (ΠΑΣΙΝ) Μάριος Καραϊσκάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Insider (τεύχος Σεπτεμβρίου) υποστηρίζει ότι με τον σχεδιασμό που επέλεξε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγειας να εφαρμόσει, ως νέο τρόπο αποζημίωσης των νοσηλευτηρίων, «τιμωρούνται όσοι εξυπηρετούν μεγάλο όγκο περιστατικών».

Ο κ. Καραϊσκάκης τάσσεται υπέρ της ελεύθερης αγοράς για τη διαμόρφωση των αμοιβών και αναφέρει ότι η υπογραφή των νέων συμβολαίων έγινε προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο ΓεΣΥ και κυρίως στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Αφήνει να νοηθεί οτι τα νοσηλευτήρια υποχώρησαν και προέβησαν στην ανανέωση των συμβάσεων τους μετά τη δέσμευση του ΟΑΥ ότι το νέο σύστημα θα βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση και θα γίνονται παρεμβάσεις και διορθώσεις εκεί και όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα. «Ο ΟΑΥ ήδη αναγνώρισε την ανάγκη για αξιολόγηση της νέας μεθόδου αμοιβής και λήψης διορθωτικών μέτρων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024», αναφέρει ειδικότερα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στη ψηφιακή έκδοση του περιοδικού Insider.

  • Στο ίδιο τεύχος, ενημέρωση για τις φορολογικές εκπτώσεις εκατομμυρίων ευρώ σε χιλιάδες golden boys που εργοδοτούνται στην Κύπρο από μεγάλες εταιρείες του τομέα της υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες άνοιξαν γραφεία στη χώρα, αξιοποιώντας κίνητρα για προσέλκυση επενδύσεων.
  • Επίσης, παρουσίαση του νέου δύσκολου περιβάλλοντος στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν επιχειρήσεις, με πολύ ψηλά δανειστικά επιτόκια και πολύ αυστηρά κριτήρια δανειοδότησης από τράπεζες.