Σε εφαρμογή και στο αεροδρόμιο Πάφου μπαίνει από σήμερα το Σχέδιο Εστία της Πολιτικής Άμυνας, για την υποδοχή και αρωγή σε εκατοντάδες ευρωπαίους πολίτες που αναμένονται στην Πάφο από το Ισραήλ.

Μετά την αναβολή της έναρξης των προνοιών του σχεδίου λόγω μηχανικής βλάβης του C-130 της Αυστριακής Πολεμικής Αεροπορίας την περασμένη Τετάρτη, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι από αυτό το σαββατοκύριακο αναμένεται στο αεροδρόμιο Πάφου η έναρξη της μεταφοράς πέραν ευρωπαίωνπολιτών με αεροσκάφη από το Ισραήλ. Ήδη το μεσημέρι αναμένονται πλην απροόπτου δύο μεταγωγικά τύπου C-130 που θα μεταφέρουν ξένους πολίτες εκτός Ισραήλ με ενδιάμεσο σταθμό την Πάφο και τα οποία θα μεταβούν στη γείτονα χώρα από το Άαρχους της Δανίας.

Η Πολιτική Άμυνα ήδη ετοιμάζει τις αναγκαίες υποδομές για την υποδοχή των ανθρώπων αυτών και την παροχή σίτισης και άλλων διευκολύνσεων κατά τις πρώτες αυτές στιγμές της έλευσης τους στην Κύπρο, στα πλαίσια του Σχεδίου Εστία.

Αρμόδιες πηγές μας ανέφεραν ότι η ανεμενόμενη σήμερα ενεργοποίηση του Σχεδίου Εστία και στο αεροδρόμιο Πάφου, είναι η πρώτη μιας σειράς ενεργοποιήσεων των σχετικών προνοιών, αφού τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται συνεχείς ελεύσεις πτήσεων με πολίτες που φεύγουν από το Ισραήλ για ευρωπαικούς προορισμούς.