Το πρώτο βραβείο και άλλες πέντε πολύ σημαντικές διακρίσεις του 6ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού για νεαρούς Πιανίστες του Franz Liszt, απέσπασε ένα τεράστιο μουσικό ταλέντο, ένα δικό μας παιδί, η 15χρονη Κύπρια πιανίστρια Άννα Αβραμίδου.

Την περασμένη βδομάδα, η 15χρονη πιανίστρια διαγωνίστηκε στη Βαϊμάρη της Γερμανίας, μπροστά σε κοινό και κριτές σε τρεις γύρους. Στον τρίτο γύρο διαγωνίστηκε με την συνοδεία Συμφωνικής Ορχήστρας, κερδίζοντας εκτός από το πρώτο βραβείο, το θερμό χειροκρότημα του κοινού και των κριτών.

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων στο Congress Centrum της Βαϊμάρης. Η 15χρονη Άννα αποσπά, εκτός από το πρώτο βραβείο του 6ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Πιάνου για νεαρούς πιανίστες του Franz Liszt, άλλες πέντε σημαντικές διακρίσεις:

  • Prize of the Junior Jury
  • Special Award for the best interpretation of the classical sonate
  • Special Award for the best interpretation of a work by Franz Liszt
  • Special prize of the Εuropean Union of Music Composition for Youth ENCY for an excellent performance
  • Grand Prix

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Grand Prix απονέμεται για δεύτερη φορά στην 20χρονη ιστορία του διαγωνισμού.

Σε δηλώσεις του στο philenews, o Grigory Grutzam, «Jury Chairman» ευχαρίστησε την Άννα Αβραμίδου, όχι μόνο για το γεγονός ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό, αλλά και για τον λόγο ότι η ερμηνεία της ανέβασε το επίπεδο του διαγωνισμού.

Η Άννα Αβραμίδου μαζί με τον «Jury Chairman», Grigory Grutzam