Ο Κυπριακός Οργανισμός Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (ΚΟΔΑΠ) κατακύρωσε στην εταιρεία Araco τον διαγωνισμό για το κεντρικό σύστημα πυρόσβεσης στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού, αλλά πριν την υπογραφή της σύμβασης η Cyfield, εκ των προσφοροδοτών για το έργο, κατέθεσε προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών για ακύρωση της απόφασης. Ταυτόχρονα, η Cyfield κατέθεσε και αίτηση για προσωρινά μέτρα, ώστε να εμποδιστεί ο ΚΟΔΑΠ να προχωρήσει στις υπογραφές του συμβολαίου, μέχρι να αποφανθεί επί της κύριας προσφυγής η Αναθεωρητική Αρχή.

Η τελευταία δημοσιοποίησε σήμερα την απόφασή της να κάνει δεκτή την αίτηση για τα προσωρινά μέτρα, καθώς ο ΚΟΔΑΠ δεν έφερε ένσταση προς τούτο, αλλά ζήτησε η εξέταση της προσφυγής να γίνει σε σύντομο διάστημα για να μην καθυστερήσουν οι κατασκευές.

Ο ΚΟΔΑΠ ανέλαβε ως διαχειριστής του κυβερνητικού έργου της κατασκευής κεντρικού συστήματος πυρόσβεσης για όλες τις εγκαταστάσεις στο ενεργειακό κέντρο. Η κατακύρωση της προσφοράς στην Araco έγινε για ποσό 20,9 εκατ. ευρώ.

Κατά κύριο λόγο, το έργο προβλέπει την κατασκευή και πόντιση δύο αγωγών στη θάλασσα για άντληση νερού και άλλες σωληνώσεις μήκους 14 χιλιομέτρων, αντλιοστάσιο και άλλες υποδομές στην ακτή. Το κέντρο προβλέπεται να κατασκευαστεί κοντά στις εγκαταστάσεις της ΕΤΥΦΑ για την εισαγωγή και αποϋγροποίηση φυσικού αερίου.