Την πραγματοποίηση δυναμικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στις 4 Δεκεμβρίου, εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για αύξηση της κρατικής χορηγίας, αποφάσισαν οι πατατοπαραγωγοί.

Σε συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας στο ανοικτό αμφιθέατρο Λιοπετρίου στην παρουσία βουλευτών και αγροτικών οργανώσεων, οι πατατοπαραγωγοί αποφάσισαν όπως ζητήσουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να θέσουν ενώπιον του τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της πανδημίας και της ακρίβειας.

Όπως ανέφερε στο philenews ο εκπρόσωπος των πατατοπαραγωγών, Ανδρέας Κάρυος, εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ανταποκριθεί στο αίτημά τους για συνάντηση, τότε θα πραγματοποιήσουν με τρακτέρ και άλλα γεωργικά οχήματα εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό, στην οποία θα συμμετάσχουν και άλλοι αγροτικοί κλάδοι, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Οι πατατοπαραγωγοί είναι δυσαρεστημένοι από τα αποτελέσματα των πρόσφατων διαβουλεύσεων τους με το Υπουργείο Γεωργίας και θεωρούν ταπεινωτική τη χορηγία ύψους €1.3 εκατ., που πρότεινε ο υπουργός Γεωργίας, η οποία τελεί υπό την αίρεση του Υπουργείου Οικονομικών.