Οργισμένοι είναι οι πατατοπαραγωγοί από τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων τους με το Υπουργείο Γεωργίας και γι’ αυτόν τον λόγο ετοιμάζουν μέτρα αντίδρασης.

Τη μορφή των μέτρων θα την αποφασίσουν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο ανοικτό αμφιθέατρο Λιοπετρίου. Όπως ανέφερε στο philenews o εκπρόσωπος των πατατοπαραγωγών, Ανδρέας Κάρυος, στη συγκέντρωση κλήθηκαν εκτός από τους πατατοπαραγωγούς βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και οι αγροτικές οργανώσεις. «Θα τους ενημερώσουμε για τις διαβουλεύσεις που είχαμε με το Υπουργείο Γεωργίας για το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω του πολέμου και της πανδημίας.

Τα αποτελέσματα που είχαμε από τις διαβουλεύσεις, ήταν, κατά τη γνώμη μας, ταπεινωτικά και η χορηγία που μας ανακοινώθηκε είναι υπό την αίρεση του Υπουργείου Οικονομικών. Ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε στη σύσκεψη είναι η λήψη δυναμικών μέτρων και πιθανόν να συντονιστούμε με τους σιτοπαραγωγούς που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα».

Οι πατατοπαραγωγοί θεωρούν πολύ χαμηλή τη χορηγία ύψους €1.3 εκατ. που ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας, ενώ διαμαρτύρονται και για το γεγονός πως δεν περιλήφθηκε το αγροτικό πετρέλαιο στις μειώσεις που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση.

«Το αγροτικό πετρέλαιο τέθηκε εκτός και είναι πλέον πιο ακριβό από το πετρέλαιο θέρμανσης. Εμείς, βέβαια, δεν έχουμε παράπονο από τους καταναλωτές που θα παίρνουν πιο φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά με τον τρόπο αντιμετώπισης που έχουμε από το κράτος. θέλουμε στήριξη για να μπορέσουμε να κρατηθούμε στη δουλειά μας, θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε γεωργοί και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον καταναλωτή προϊόντα της Κύπρου, που είναι και τα καλύτερα».