Σήμερα αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές για εξεύρεση στρατηγικού συμβούλου, ο οποίος θα έχει την ευθύνη να βρει επενδυτή για την δημιουργία Μαρίνας στην Πάφο, βάσει των εξαγγελιών του Υφυπουργού Τουρισμού κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον βουλευτή Πάφου Χρύσανθο Σαββίδη.

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει στην εν λόγω συνάντηση ο Κώστας Κουμής, αναμένεται μετά την σημερινή προκήρυξη ότι σε τρεις μήνες θα γίνει η πρόσληψη του στρατηγικού συμβούλου και θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες ούτως ώστε αυτός να ετοιμάσει τα κριτήρια επιλογής επενδυτή.

Ο νέος αυτός χρονικός επαναπροσδιορισμός του μεγάλου έργου για την επαρχία Πάφου, αν και συνιστά μια ακόμη αξιοσημείωτη καθυστέρηση προκαλεί ικανοποίηση αφού τουλάχιστον δεν παραπέμπει το θέμα στις ελληνικές καλένδρες. Ο Χρύσανθος Σαββίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του κατά την συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού, καθώς οι διαδικασίες για δημιουργία Μαρίνας στην Πάφο αποπαγοποιήθηκαν όπως είπε και επιτέλους αυτό το μακρόπνοο έργο θα μπει σε τροχιά υλοποίησης.