Έρευνα για τα 10 μεγαλύτερα σε αξία έργα, τα οποία εξασφάλισαν τη φετινή χρονιά την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής πραγματοποίησε το Forbes. Η αξία των αναπτύξεων ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για έργα που θα γίνουν σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Μεταξύ άλλων, μεικτές αναπτύξεις, ξενοδοχεία, τουριστικές αναπτύξεις και επέκταση υφιστάμενων ξενοδοχείων, νοσοκομείο με πανεπιστημιακή μονάδα, βιομηχανική μονάδα παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων, το πρώτο πρατήριο με πράσινο υδρογόνο και επέκταση υφιστάμενης υπεραγοράς.

MΕΙΚΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ €60 ΕΚΑΤ. ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Το «πράσινο» φως για την κατασκευή και λειτουργία νέας μεικτής ανάπτυξης, συνολικού ύψους €60 εκατ. στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, από την εταιρεία Silicon Park, άναψε μέσα στο 2023 η Περιβαλλοντική Αρχή. Πρόκειται για ανάπτυξη υπό την ονομασία «Silicon Park», η οποία θα αποτελείται συνολικά από πέντε πολυώροφα κτήρια. Τα εν λόγω κτήρια θα αποτελούνται από 5, 8 και 9 υπέργεια επίπεδα για τις οικιστικές χρήσεις και 5 και 7 υπέργεια επίπεδα για τις γραφειακές χρήσεις.

Στο έργο συμπεριλαμβάνονται επίσης εξωτερικοί χώροι στάθμευσης, στο βόρειο τμήμα της ανάπτυξης και ιδιωτικοί τοπιοτεχνημένοι χώροι πρασίνου. Επίσης, ένα εκ των πέντε προτεινόμενων κτηρίων περιλαμβάνει ένα υπόγειο επίπεδο.

Το υψηλότερο σημείο των πολυώροφων κτηρίων βρίσκεται στα 34 μέτρα, όπου θα βρίσκεται το κλιμακοστάσιο του ανελκυστήρα. Κάποια από τα κτήρια θα διαθέτουν εξωτερική πισίνα και μπαρ πισίνας, γυμναστήριο και χώρους φύλαξης και απασχόλησης παιδιών, ενώ η πλειοψηφία των κτηρίων θα διαθέτει και φωτοβολταϊκά πλαίσια.

Συνολικά, στο έργο περιλαμβάνονται 205 οικιστικά διαμερίσματα, ενώ τo συνολικό μεικτό εμβαδόν της γραφειακής χρήσης θα ανέρχεται σε 11.200 τ.μ. και το συνολικό μεικτό εμβαδόν της οικιστικής χρήσης θα ανέρχεται σε 19.200 τ.μ.

Τα οικόπεδα που ορίζονται για το έργο αυτό βρίσκονται κατά μήκος της οδού Κυριάκου Σωτήρη Παπαλαζάρου, στα νότια, και της οδού Σμύρνης στα δυτικά. Συγκεκριμένα, η γύρω περιοχή, ιδιαίτερα στα ανατολικά, νότια και δυτικά, έχει ήδη αναπτυχθεί εκτενώς. Η ανάπτυξη θα διαθέτει συνολικά 406 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων 25 χώροι στάθμευσης θα διαμορφωθούν για χρήση από ΑμεΑ.

HADASSAH HEALTHCARE PARK ΣΤΗ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το Hadassah Healthcare Park, της εταιρείας Οsopil Ltd, στα δημοτικά όρια της Λακατάμιας, καθώς ήδη η μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον είναι στα χέρια των αρμόδιων φορέων για εισηγήσεις και γνωματεύσεις.

Το προτεινόμενο έργο χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λακατάμιας (ενορία Αγία Παρασκευή) και η συνολική έκταση των τεμαχίων, όπου θα γίνει η ανάπτυξη είναι έκτασης 48,432 τ.μ.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη αφορά την ανέγερση ιδιωτικής μεικτής νοσοκομειακής ανάπτυξης. Η ανάπτυξη αυτή θα είναι μεικτών χρήσεων (νοσοκομειακής, εκπαιδευτικής και εμπορικής χρήσης) και θα περιλαμβάνει:

– Ιδιωτική νοσοκομειακή μονάδα δυναμικότητας 192 κλινών για νοσηλευόμενους ασθενείς και εξωτερικά ιατρεία

– Πανεπιστημιακό ίδρυμα ιατρικής μέγιστης δυνατότητας φοίτησης 600 φοιτητών που θα συμπεριλαμβάνει και κέντρο έρευνας

– Κτήριο εμπορικής χρήσης (γραφεία) τεσσάρων ορόφων

– Οικιστικό κτήριο φοιτητικών εστιών δυναμικότητας 140 δωματίων

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, προκαταρκτικά υπολογίζεται ότι στη γραφειακή ανάπτυξη θα απασχολούνται περίπου 90 άτομα, ενώ στο πανεπιστήμιο θα φοιτούν και θα απασχολούνται κατά μέσο όρο 500 άτομα/χρόνο.

Επίσης, στις εστίες θα φιλοξενούνται περίπου 250 άτομα/χρόνο. Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ανάλυσης και αξιολόγησης των σημαντικών περιβαλλοντικών πτυχών του έργου, οι επιπτώσεις που δύνανται να προκύψουν κατά το στάδιο κατασκευής του εκτιμάται ότι θα είναι μέτριες έως ασήμαντες.

Επίσης, λόγω της χρονικής διάρκειας υλοποίησης του έργου και των προληπτικών μέτρων που προγραμματίζονται να εφαρμοστούν, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα είναι αντιστρέψιμες και βραχυπρόθεσμες.

Τονίζεται επίσης ότι οι επιπτώσεις κατά το στάδιο κατασκευής δεν είναι της ίδιας έντασης και σοβαρότητας σε όλα τα στάδια της.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟ CORAL BEACH HOTEL & RESORT, ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ €45 ΕΚΑΤ.

Σε σημαντική αναβάθμιση του ξενοδοχείου Coral beach hotel & resort στον Δήμο Πέγειας προχωρεί η εταιρεία Leptos Calypso Hotels Public Ltd, μετά το πράσινο φως που άναψαν οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες. Το κόστος της ανάπτυξης αναμένεται να ανέλθει στα €45 εκατ.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην περιβαλλοντική μελέτη του Τμήματος Περιβάλλοντος, για την εν λόγω ανάπτυξη υπάρχει σε ισχύ πολεοδομική άδεια που ήδη καλύπτει / προβλέπει την ανέγερση των 3 υφιστάμενων κτηρίων, καθώς και 4 άλλων κτηρίων που δεν κατασκευάσθηκαν ακόμη (συνολικής δυναμικότητας 1.176 κλινών), καθώς και εξωτερικές εργασίες και άλλες εγκαταστάσεις.

Με τις αλλαγές που εγκρίθηκαν, τα 4 αδειοδοτημένα αλλά μη κατασκευασμένα κτήρια αντικαθίστανται με 3 κτήρια και οι ήδη αδειοδοτημένες 1.176 ξενοδοχειακές κλίνες αυξάνονται σε 1.370 κλίνες (948 ξενοδοχειακές κλίνες και 422 διαμερισματικές κλίνες).

LEONARDO CLUB ΣΤΟ ΛΑΤΣΙ

Tην έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχή έλαβε η Leonardo Hotels Cyprus, του ισραηλινού ομίλου Fattal, για ανακαίνιση του Elias Latsi Holiday Village Resort και δημιουργία νέου καταλύματος στο Λατσί της επαρχίας Πάφου, με την επωνυμία Leonardo Club Latsi. Ο χώρος εντάσσεται στο Τοπικό Σχέδιο Κόλπου Χρυσοχούς 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στην έκθεση πληροφοριών για το έργο, το κόστος των εργασιών ανακαίνισης αναμένεται να ανέλθει στα €20,5 εκατ. Στο πλάνο της εταιρείας είναι οι εργασίες να ξεκινήσουν φέτος ή νωρίς το 2024 και να ολοκληρωθούν σε διάρκεια 30 μηνών. Το έργο προβλέπει την ανέγερση οικοδομής αποτελούμενη από οργανωμένα διαμερίσματα- 272 κλίνες, με κοινόχρηστους χώρους. Συνολικά, η ανάπτυξη θα αποτελείται από 18 blocks, 11 από τα οποία θα είναι τουριστικής χρήσης, πέντε δημόσιας χρήσης, ένα σημείο ελέγχου και το άλλο αποτελεί χώρο αθλοπαιδιών με υπόγειο υποστηρικτικό χώρο, στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες του έργου, προτείνεται συνολικό εμβαδόν κάλυψης 6.477,55 τ.μ. και συνολικό εμβαδόν δόμησης 7.750 τ.μ. Συνολικά, ο αριθμός των προσφερόμενων δωματίων είναι 136, εκ των οποίων 11 θα είναι για ΑΜΕΑ. Το κάθε δωμάτιο αναμένεται να περιέχει δύο κλίνες και συνολικά η προτεινόμενη ανάπτυξη θα μπορεί να φιλοξενεί 272 επισκέπτες.

Στους χώρους της ανάπτυξης θα λειτουργεί εστιατόριο, pool bar, snack bar και παγωταρία. Θα υπάρχουν επίσης εμπορικές και γραφειακές εγκαταστάσεις, γυμναστήριο, χώρος παιχνιδιών και αποθηκευτικός χώρος. Συνολικά θα διαθέτει 12 πισίνες (παιδική πισίνα και πισίνα spa).

Για τις ανάγκες του κτηρίου προτείνεται να δημιουργηθούν 215 χώροι στάθμευσης, εκ των οποίων οι εννέα είναι για ΑΜΕΑ. Επιπλέον, οι αρχιτέκτονες προτείνουν την κατασκευή 12 χώρων στάθμευσης ποδηλάτων, καθώς και χώρους στάθμευσης για ταξί και λεωφορεία.

ΜΕΓΑΛΗ ΓΡΑΦΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ €40 ΕΚΑΤ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

Την κατασκευή και λειτουργία γραφειακής ανάπτυξης, συνολικού κόστους €40 εκατ., προωθεί η εταιρεία Costa Palona Ltd, σε μικρή απόσταση από τη μαρίνα Λεμεσού. Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, που κατέθεσε η εταιρεία ενώπιον της περιβαλλοντικής αρχής, σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι να καλύψει μέρος των εργασιακών αναγκών της περιοχής του δήμου Λεμεσού, ενώ αναμένεται ότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα ενδυναμώσει περαιτέρω την περιοχή, ενισχύοντας τον κοινωνικοοικονομικό χαρακτήρα της.

Η ανάπτυξη εμπίπτει εντός των διοικητικών ορίων της ενορίας Αρναουτογειτονιά, σε απόσταση 290 μέτρων νοτιοδυτικά του Γυμνασίου Αγίου Αντωνίου και σε απόσταση 750 μέτρων νοτιοανατολικά της μαρίνας Λεμεσού. Σε απόσταση 160 μέτρων περίπου ανατολικά από τα τεμάχια του βρίσκεται η πλατεία Αναγέννησης και σε απόσταση 120 μέτρων, νότια, βρίσκεται το Δημοτικό Στάδιο Λεμεσού.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη αφορά την ανέγερση ψηλού κτηρίου, 11 ορόφων και ύψους 48.05 μέτρων.

Τα επίπεδα του κτηρίου (όροφοι) θα αποτελούνται από τους ακόλουθους χώρους:

– Ένα υπόγειο χώρο με δυο επίπεδα

– Ισόγειο χώρο

– Μεσοπάτωμα.

– Γραφεία (1ο -11ο όροφο)

– Roof Garden με πισίνα και χώρους πρασίνου.

ΝΕΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΞΙΑΣ €9,5 ΕΚΑΤ. ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Ένα νέο έργο με εκτιμώμενη αξία €9,5 εκατ. αναμένεται να κατασκευαστεί στο Παραλίμνι, το οποίο θα αποτελείται από 11 τουριστικές επαύλεις και αποσκοπεί στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής. Αφορά ανάπτυξη της εταιρείας Araltica Properties Ltd, η οποία πήρε το πράσινο φως για ανέγερση και λειτουργία από το Τμήμα Περιβάλλοντος, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Το έργο αφορά την ανέγερση 11 τουριστικών πολυτελών επαύλεων 150 τ.μ. έκαστη και σε τεμάχια με συνολικό εμβαδόν 9.600 τ.μ.

Οι επαύλεις θα διαθέτουν κήπους, πισίνες και θα έχουν απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα. Οι επαύλεις θα αποτελούνται από υπόγειο, ισόγειο, δύο ορόφους και roof plan στέγη. Το βάθος του υπογείου θα είναι 3,40 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους.

Υπολογίζεται ότι στις επαύλεις υπολογίζεται ότι θα φιλοξενούνται μέχρι 44 άτομα ετησίως.

Η περίοδος εκτέλεσης του έργου εκτιμάται σε δύο χρόνια μετά από την εξασφάλιση όλων των αδειών. Οι εργασίες κατασκευής της ανάπτυξης πιθανό θα ξεκινήσουν το 2024 και θα ολοκληρωθούν το 2026.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Στην τελική ευθεία μπήκε η κατασκευή και η λειτουργία Πρατηρίου Ανεφοδιασμού Υδρογόνου, το πρώτο στο είδος του, ιδιοκτησία της εταιρείας Future Fuels Ltd, στον Δήμο Αραδίππου, της επαρχίας Λάρνακας, καθώς εγκρίθηκε η μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον για την κατασκευή και λειτουργία του.

Η γεωγραφική θέση του έργου βρίσκεται βορειοανατολικά του Δήμου Λάρνακας, νότια από το κέντρο του Δήμου Αραδίππου, βρίσκεται βόρεια του δήμου Δρομολαξιάς και Μενεού, νοτιοδυτικά προς τον δήμο Λιβαδειών και νοτιοανατολικά προς την κοινότητα Καλού Χωριού. Η κατασκευή του εργοστασίου και του σταθμού ανεφοδιασμού θα γίνει σε οικόπεδο 2.077 τ.μ., στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου.

Σύμφωνα με τη ΜΕΕΠ, η εταιρεία Future Fuels σχεδιάζει την κατασκευή και λειτουργία πιλοτικής μονάδας για την παραγωγή (150 τόνοι ετησίως), αποθήκευση (2 x 500 kg) και συμπίεση «πράσινου» υδρογόνου, που θα χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για τα οχήματα, καθώς και την παραγωγή σταθμού ανεφοδιασμού. Το έργο θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης για το Ταμείο Καινοτομίας για έργα μικρής κλίμακας, με χρηματοδότηση και από τα πράσινα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος του έργου είναι η υποστήριξη της χρήσης καθαρών ενεργειακών πόρων στις μεταφορές και ως εκ τούτου στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG). Το υδρογόνο που θα παράγεται θα είναι «πράσινο», καθώς θα παράγεται από ηλεκτρική ενέργεια που θα παρέχεται από σύστημα αξιοποίησης ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, καθώς ο αιτητής έχει υπογράψει σύμβαση με προμηθευτή πράσινης ενέργειας στην Κύπρο.

Όσον αφορά τα οχήματα που θα μπορούν να προμηθεύονται το πράσινο υδρογόνο από το πρατήριο, αυτά πρόκειται για Βαρέα Οχήματα (όπως για παράδειγμα σκυβαλοφόρα, φορτηγά και λεωφορεία) και όχι επιβατικά αυτοκίνητα, αφού ανά το παγκόσμιο δεν χρησιμοποιείται ως καύσιμο για αυτού του είδους τα οχήματα.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΥΨΩΝΑ

Η εταιρεία Uni Pharma Kleon Tsetis, Pharmaceutical Laboratories S.A., κατέθεσε μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον, για βιομηχανική μονάδα παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στον Δήμο Ύψωνα, συνολικού κόστους €7 εκατ.

Οι κατασκευαστικές εργασίες του προτεινόμενου έργου εκτιμάται ότι θα αρχίσουν με την έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών και θα διαρκέσουν περίπου 18 μήνες. Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει:

Υπόγειο

– Αποθηκευτικοί Χώροι 2.117 τ.μ. – Ηλεκτρομηχανολογικοί Χώροι 482 τ.μ. – Καντίνα 128 τ.μ. – Κουζίνα 15 τ.μ. – Αποδυτήρια 238 τ.μ. – Αποχωρητήρια 23 τ.μ. – Άλλοι βοηθητικοί χώροι (laundry + janitor) 31 τ.μ. – Χώροι στάθμευσης 753 τ.μ. – Χώροι αποθήκευσης αποβλήτων 17 τ.μ. – Τοπιοτεχνημένοι χώροι 118 τ.μ.

Ισόγειο

– Αποθήκη 1.687 τ.μ. – Χώρος παρασκευής προϊόντων 1.171 τ.μ. – Γραφειακοί χώροι / Εργαστήρια 850 τ.μ. – Ηλεκτρομηχανολογικοί Χώροι 149 τ.μ. – Αποχωρητήρια 61 τ.μ.

Όροφος

– Εσωτερικός εξώστης (mezzanine) 126 τ.μ. – Γραφεία / Εργαστήρια 888 τ.μ. – Αποχωρητήρια – 46 τ.μ.

Σε όλα τα επίπεδα του υπό μελέτη έργου υπάρχουν σχεδιασμένοι διάδρομοι για σκοπούς πυρασφάλειας και την γενική αντιμετώπιση επείγον περιστατικών. Στο υπόγειο θα γίνονται οι φορτοεκφορτώσεις για το προτεινόμενο έργο, ενώ στην οροφή (σε μια περιοχή με εμβαδό 1.347 τ.μ.) θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πλαίσια. Η πρόσβαση στο προτεινόμενο έργο θα γίνεται μέσω της Οδού Άλπεων, ενώ στο βορειοανατολικό άκρο, εντός του χώρου ανάπτυξης, προτείνεται η δημιουργία μικρού κυκλικού κόμβου, για την ομαλή πρόσβαση σε όλα τα οχήματα που θα χρησιμοποιούν το χώρο.

ΝΕΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3 ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Το «πράσινο» φως για ανέγερση νέου ξενοδοχείου 3 αστέρων στο Παραλίμνι, με την ονομασία «Sole Mare Hotel», άναψε η Περιβαλλοντική Αρχή.

Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στη θετική Γνωμάτευση της Αρχής, το προτεινόμενο έργο θα ανεγερθεί εντός τριών τεμαχίων συνολικού εμβαδού 10.857 τ.μ., τα οποία εμπίπτουν εντός της τουριστικής ζώνης Τ2β1α με επιτρεπόμενο αριθμό ορόφων που δεν ξεπερνά τους 3. Το ξενοδοχείο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και 3 ορόφους.

Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

– 120 δωμάτια, τα 6 εκ των οποίων θα είναι για άτομα με αναπηρίες – Χώρο αναμονής – Εστιατόριο – Μπαρ – Γραφεία

– Αίθουσα πολλαπλής χρήσης

– Αίθουσες παιχνιδίων – Πισί- να – Βοηθητικούς χώρους – 54 ισόγειους χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι 5 για ΑμεΑ.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΤΣΕΡΙ

Πράσινο φως άναψε η περιβαλλοντική αρχή για επέκταση υπεραγοράς στα δημοτικά όρια του Τσερίου.

Συγκεκριμένα, το προτεινόμενο έργο αφορά την επέκταση εμπορικής ανάπτυξης (Υπεραγοράς «Τούμπας») στο Τσέρι και περιλαμβάνει την αύξηση του υφιστάμενου κτηριακού όγκου, ο οποίος αποτελείται από ισόγειο και μεσοπάτωμα (ενώ ο γενικός όγκος των κτηρίων θα παραμείνει περίπου ο ίδιος), του αριθμού χώρων στάθμευσης για οχήματα και μοτοποδήλατα, των αποθηκευτικών χώρων και των χώρων πρασίνου. Εντός του χώρου ανάπτυξης εμπίπτει και κατοικία, η οποία ανήκει στον κύριο του έργου.

Η υφιστάμενη ανάπτυξη θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια των προσθηκομετατροπών, ενώ θα κλείνουν συγκεκριμένα τμήματα της αναλόγως των εργασιών. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν με την έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών και να διαρκέσουν περίπου 9 μήνες.

Η προτεινόμενη εμπορική ανάπτυξη θα περιλαμβάνει τις παρακάτω χρήσεις:

– Ισόγειο

– Χώροι στάθμευσης 44, εκ των οποίων 4 για ΑΜΕΑ. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης μοτοποδηλάτων (περίπου 18 επιπλέον θέσεις). Στην εγκριμένη άδεια για την υφιστάμενη ανάπτυξη διακρίνονται 8 χώροι στάθμευσης.

– Χώροι στάθμευσης για την κατοικία – Χώροι φορτοεκφόρτωσης

– Χώρος σκυβάλων υπεραγοράς και χώρος σκυβάλων κατοικίας – Χώρος πωλήσεων – Βοηθητικοί

χώροι – Μεσοπάτωμα – Βοηθητικοί χώροι.

Το έργο στοχεύει στον εμπλουτισμό των παρεχόμενων εξυπηρετήσεων/διευκολύνσεων προς τους καταναλωτές του Δήμου Τσερίου σε ό,τι αφορά τον κλάδο του λιανικού εμπορίου και ειδικότερα την πώληση τροφίμων και άλλων προϊόντων οικιακής χρήσης.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν εννέα συνολικά μήνες μετά την εξασφάλιση όλων των αδειών και το κόστος της επέκτασης της υπεραγοράς υπολογίζεται στο €1.540.000.

Από την κυπριακή έκδοση του Forbes