Μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η λειτουργία του ηλεκτρονικού μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών, το θέμα μεταφέρεται για συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

Το θέμα με τίτλο «η πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος από τη διαδικασία ανάθεσης και υλοποίησης της σύμβασης τόσο της ενδιάμεσης, όσο και της τελικής πλατφόρμας για την υποβολή και επιβεβαίωση των στοιχείων για τους τελικούς δικαιούχους», εισηγήθηκε ο βουλευτής των Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης και υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. Σύμφωνα με τον βουλευτή των Οικολόγων, το θέμα ενεγράφη στην Επιτροπή Ελέγχου μετά τα ερωτήματα που είχαν εγερθεί κατά τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, την περασμένη Τρίτη.

Ο κ. Παπαδούρης υποστηρίζει πως στη συγκεκριμένη συνεδρία προέκυψαν ερωτήματα όσον αφορά τη διαδικασία ανάθεσης και δημιουργίας της ενδιάμεσης ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής στοιχείων, που παραπέμπουν σε λανθασμένες διαδικασίες αλλά και πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Όπως αναφέρει στην επιστολή που προώθησε στην Επιτροπή Ελέγχου, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να λογοδοτήσουν, ώστε να λάμψει η αλήθεια για τα πεπραγμένα της όλης διαδικασίας.