Σύμφωνα με το περί Πωλήσεως Ενυπόθηκου Ακινήτου μέσω Ηλεκτρονικού Συστήματος Πλειστηριασμού Διάταγμα του 2019, το οποίο εκδόθηκε δυνάμει των διατάξεων του περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων Νόμου, θα πωληθεί σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό μετά από αίτηση της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως Δημόσια Εταιρεία Λτδ μπαίνει στο «σφυρί» μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, οινοποιείο στο Όμοδος της επαρχίας Λεμεσού.

Για το ακίνητο, του οποίου ο πλειστηριασμός θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου του 2024, ορίστηκε ως επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης το ποσό του €1.284.000.

Τα υπό εξέταση ακίνητα βρίσκονται εντός της Δήλωσης Πολιτικής για την Ύπαιθρο και εμπίπτουν στην Πολεοδομική Ζώνη Γ3, με ανώτατο συντελεστή δόμησης 10%, κάλυψη 10% σε 2 ορόφους και επικρατούσα χρήση την γεωργική.

Εντός των ακινήτων έχει ανεγερθεί αυτοτελές οινοποιείο με εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα υπάρχει:
-Οινοποιείο με εμβαδό εσωτερικών χώρων 760 τ.μ.
-Υπόστεγοι χώροι 170 τ.μ.

-Υπαίθριοι Χώροι 425 τ.μ.
-Κατοικία 265 τ.μ.
-Υπόστεγοι χώροι 70 τ.μ.
-Κάβα με εμβαδό εσωτερικών χώρων 992 τ.μ.

-Υπόστεγοι Χώροι 130 τ.μ.
-Δωμάτιο Ελέγχου 25 τ.μ.
-Βοηθητικοί Χώροι (Αποδυτήρια) 56 τ.μ.
-Βοηθητικοί Χώροι (Αποθηκευτικοί) 60 τ.μ.

Το ακίνητο δεν θα παραδοθεί αν δεν καλυφθεί η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης. Ο ψηλότερος προσφοροδότης πρέπει να έχει υπόψη του ότι, το υπόλοιπο από το τίμημα πώλησης (αποδεχόμενης τιμής προσφοράς μείον το ποσό της εγγύησης) πρέπει να πληρωθεί στον ενυπόθηκο δανειστή, διαφορετικά χάνει το ποσό της εγγύησης και έχει ευθύνη για κάθε ζημιά που πιθανόν να υπάρξει σε κατοπινή πώληση.