Ελάχιστο θα είναι το φορολογικό βάρος από την επιβολή της πράσινης φορολογίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως θα ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα.

Όπως είπε ο υπουργός, ο πράσινος φόρος θα εφαρμοστεί το αμέσως επόμενο διάστημα. «Το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω στην κοινωνία μας είναι ότι πρέπει να διαφοροποιηθεί η συμπεριφορά μας ως καταναλωτές και η κουλτούρα μας ως χώρα, για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, τα προϊόντα που παράγουμε και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε έτσι ώστε να είναι φιλικές προς το περιβάλλον, για να μπορέσουμε να μείνουμε ανταγωνιστική οικονομία» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κεραυνό, θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, τονίζοντας πως ο σχεδιασμός για τη φορολογική μεταρρύθμιση ακολουθείται επακριβώς. Ερωτηθείς κατά πόσο το κράτος είναι έτοιμο να εφαρμόσει την πράσινη φορολογία, είπε πως το Σχέδιο Ανάκαμψης περιλαμβάνονται μεγάλος αριθμός έργων που διευκολύνουν  και δίνουν κίνητρα για την πράσινη μετάβαση.

Σε σχέση με τα αντισταθμιστικά μέτρα, είπε ότι θα είναι αποτέλεσμα μελετών, επισημαίνοντας πως δεν έχουν ακόμη καθοριστεί και θα αποφασιστούν αργότερα. «Τώρα (παρουσιαζουμε) μοντέλα για ενημέρωση και για προβληματισμό και για να συνεχιστεί η ενημέρωση των κοινωνικών εταίρων και εμπλεκόμενων μερών» συμπλήρωσε. Υπέδειξε, παράλληλα, πως η φορολογική μεταρρύθμιση θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη. «Δεν μπορούμε να λύνουμε ένα πρόβλημα και να δημιουργούμε άλλο, επομένως όλα σταθμίζονται και οι επιπτώσεις και τα αντισταθμιστικά μέτρα» κατέληξε.