Ευχόμαστε επίσης η συμπόρευση αυτή της ΕΤΥΚ με τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας να μην είναι μια μεμονωμένη χειρονομία, αλλά η αφετηρία μιας νέα μακροχρόνιας καλόπιστης συνεργασίας που θα επιφέρει κέρδος τόσο στην ίδια την Ελληνική Τράπεζα αλλά και στο προσωπικό τους σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων.

Σημειώνει επίσης πως η σημερινή συμφωνία δημιουργεί θετικές προϋποθέσεις τόσο για την ίδια την Ελληνική Τράπεζα αλλά και την EUROBANK, που έμμεσα είναι εμπλεκόμενη, αλλά και την τυχόν ολοκλήρωση της αγοράς της CNP Insurance Holdings από την Ελληνική Τράπεζα που σε κάποιο στάδιο πιθανότατα να καταλήξει στην EUROBANK.

Η ανακοίνωση της ΕΤΥΚ

Η Οργάνωσή μας είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει το σύνολο των συναδέλφων ότι ήδη έχει υπογραφεί η ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης ΕΤΥΚ – Ελληνική Τράπεζα για τα έτη 2019 – 22 και συνεπώς ευελπιστούμε ότι ειρηνικά θα προχωρήσουμε στο μέλλον και ιδιαίτερα στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μας με τον Σύνδεσμο Τραπεζών για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης για τα έτη 2023 – 25.

Με τη συμφωνία αυτή, που υπογράψαμε σήμερα, δίνεται η ευκαιρία να αρθούν μερικές σοβαρές αδικίες που υπήρχαν τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Ελληνικής Τράπεζας και σταδιακά να οδηγηθούμε ΟΛΟΙ στην αποκατάσταση του δικαίου αλλά και στην ειρηνική συνεργασία Εργαζομένων – Διοίκησης, ούτως ώστε με περισσότερες ελπίδες να αναζητήσουμε ένα καλύτερο μέλλον ιδιαίτερα εν’ όψη και των αναμενόμενων εξελίξεων των εξαγορών που αναμένονται.

Η σημερινή συμφωνία δημιουργεί θετικές προϋποθέσεις τόσο για την ίδια την Ελληνική Τράπεζα αλλά και την EUROBANK, που έμμεσα είναι εμπλεκόμενη, αλλά και την τυχόν ολοκλήρωση της αγοράς της CNP Insurance Holdings από την Ελληνική Τράπεζα που σε κάποιο στάδιο πιθανότατα να καταλήξει στην EUROBANK.

Συνεπώς, με βάση τα πιο πάνω η σημερινή συμφωνία υπήρξε πολύπλευρη και πολυδιάστατη, αφού έχει μεγαλύτερο βάθος απ’ ότι φαίνεται επιφανειακά.

Τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει η σύμβαση θα τηρηθούν αυστηρά, αφού και αν ακόμη σημειωθεί καθυστέρηση στην υλοποίηση, η Τράπεζα είναι αυστηρά δεσμευμένη να την υλοποιήσει με αναδρομική ισχύ για ΟΛΟΥΣ.

Η ηγεσία της Οργάνωσής μας νοιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Παναγιώτου για την τεράστια συμβολή του στη συνομολόγηση της συμφωνίας καθώς και τους υπηρεσιακούς λειτουργούς του Υπουργείου που χωρίς τη συμβολή τους η προσπάθεια ανανέωσης της σύμβασης θα κατέληγε σε αδιέξοδο.

Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση της Τράπεζας για την καλόπιστη προσέγγιση της που έδωσε επιτέλους την ευκαιρία να καταλήξουμε σε συμφωνία.  Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του Προέδρου της Τράπεζας κ. Π. Χριστοδούλου και του επιτελείου του.

Ευχόμαστε επίσης η συμπόρευση αυτή της ΕΤΥΚ με τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας να μην είναι μια μεμονωμένη χειρονομία, αλλά η αφετηρία μιας νέα μακροχρόνιας καλόπιστης συνεργασίας που θα επιφέρει κέρδος τόσο στην ίδια την Ελληνική Τράπεζα αλλά και στο προσωπικό τους.

Σύντομα θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες ιδιαίτερα όσον αφορά τις νέες κλίμακες που θα ισχύουν και την ένταξη σ’ αυτές του συνόλου του προσωπικού (παλαιό και νέο).