Μπήκαν για τα καλά στον κόσμο των social media οι κυπριακές επιχειρήσεις, επιστρατεύοντάς τα προς όφελος τους. Η ευρεία χρήση μάλιστα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις κυπριακές επιχειρήσεις ανεβάζει τη χώρα μας στην πρώτη τετράδα των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που εξέδωσε η Eurostat για την περασμένη χρονιά, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Όπως καταγράφεται στα στοιχεία, η χρήση των ΜΚΔ από τις κυπριακές επιχειρήσεις, η οποία αυξήθηκε στο 77% το 2021 από 57% το 2015, ξεπερνά τον μέσο όρο της ΕΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα, η Κύπρος βρίσκεται στην 4η θέση μαζί με τη Δανία, πίσω από την Φινλανδία (79%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύριο οι νέοι κανόνες περιαγωγής στην ΕΕ – Τι αλλάζει

Mεγαλύτερη χρήση των socıal media παρουσιάζεται στις επιχειρήσεις της Μάλτας με 84% και της Σουηδίας και Ολλανδίας με 80% αντίστοιχα.

Εν αντιθέσει, λιγότερο εξοικειωμένες με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζονται οι επιχειρήσεις στη Ρουμανία με 36%, στη Βουλγαρία με 39% και στη Σλοβακία με 45%.

Σε σύγκριση με το 2015, το μερίδιο των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αυξηθεί σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ εκτός από ένα.

Βέλγιο και Γαλλία κατέγραψαν την μεγαλύτερη αύξηση στην χρήση των socıal medıa σε σύγκριση με το 2015, αφου κατάφεραν να αυξήσουν τα ποσοστά τους κατά 31 ποσοστιαίες μονάδες. Λιθουανία και Φινλανδία κατέγραψαν επίσης μεγάλη αύξηση, αφού το ποσοστό χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις εταιρείες στις εν λόγω χώρες αυξήθηκε κατά 30 και 29 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.