Εμπορικά και οικιστικά κτήρια διατίθενται από την Altamira Real Estate τα οποία θεωρούνται ιδανικά για σκοπούς επένδυσης, σε μία περίοδο που ο πληθωρισμός ακολουθεί ανοδική πορεία και οι καταθέσεις αποδίδουν ελάχιστα ή καθόλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία στην ιστοσελίδα www.altamirarealestate.com.cy εξαώροφο εμπορικό κτήριο 3.650 τ.μ στο Καϊμακλί πωλείται με ενδεικτική τιμή  €7.000.000. Το εξαώροφο εμπορικό κτήριο βρίσκεται σε μια κεντρική και πολυσύχναστη τοποθεσία στο Καϊμακλί του Δήμου Λευκωσίας, μόλις 140 μέτρα βορειοδυτικά του κυκλικού κόμβου «ΒΑΤΑ». Το κτήριο αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο, μεσοπάτωμα και πέντε ορόφους. Τα δύο υπόγεια αποτελούνται από 78 θέσεις στάθμευσης και 35 αποθήκες.

Διώροφο εμπορικό κτήριο στη Λεμεσό Εμβαδόν με εμβαδόν εσωτερικών χώρων 455 τ.μ. πωλείται με ενδεικτική τιμή 1.600.000. Βρίσκεται επί της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, μόλις 600 μέτρα νοτιοδυτικά του Λανιτείου. Αποτελείται  από δύο καταστήματα και ένα γραφείο στο ισόγειο και ένα διαμέρισμα στον 1ο όροφο. Το εμβαδόν των εσωτερικών χώρων είναι 290 τμ (περίπου) και του 1ου ορόφου 165 τμ (περίπου). Το κτήριο ενοικιάζεται για €4250/μήνα με απόδοση 3,2%.

Πενταώροφο κτήριο μικτής χρήσης στη Μέσα Γειτονιά με εμβαδόν εσωτερικών χώρων 1.150 τ.μ ενδεικτική τιμή €1.400.000. Βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία λιανικής και εμπορικής χρήσης, ενώ είναι ιδανικό και για οικιστική χρήση. Έχει πολεοδεομική άδεια αλλαγής χρήσης από διαμερίσματα σε γραφεία και μπορεί να αξιοποιηθεί είτε για την ενοικίαση διαμερισμάτων, είτε για τη φιλοξενία γραφείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινεζική επένδυση με δαπάνη €7 εκατ. στα Λατσιά

Πωλείται ημιτελή ανάπτυξη με 12 διώροφες οικίες στους Αγίους Τριμυθιάς με ενδεικτική τιμή  €1.100.000.  Αποτελείται από 12 διώροφες οικίες, δύο από τις οποίες είναι 4 υπνοδωματίων, ενώ οι άλλες δέκα αποτελούνται από τρία υπνοδωμάτια.

Εξαώροφη πολυκατοικία στους Αγίους Ομολογητές και εμβαδόν εσωτερικών χώρων 877 τ.μ πωλείται στην ενδεικτική τιμή  €900.000. Το εξαώροφο κτήριο βρίσκεται σε κεντρική και περιζήτητη τοποθεσία των Αγίων Ομολογητών, 220 μέτρα βόρεια της Λεωφόρου John Kennedy και 430 μέτρα δυτικά του ξενοδοχείου «Landmark» (πρώην  Hilton ). Το κτήριο αποτελείται από 46 διαμερίσματα με εσωτερικούς χώρους 18-22 τ.μ. Διαθέτει ασανσέρ και ακάλυπτους χώρους στάθμευσης.  

Τουριστικό συγκρότημα στην Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς και εμβαδόν εσωτερικών χώρων 1.135 τ.μ πωλείται στην ενδεικτική τιμή  €900.000. Το ακίνητο βρίσκεται κοντά σε όλες τις απαραίτητες ανέσεις και υπηρεσίες, σε πολύ μικρή απόσταση από την τουριστική περιοχή «Λατσί», με καλή πρόσβαση στη θάλασσα και τις γειτονικές κοινότητες.  Αποτελείται από 17 διαμερίσματα και ένα σπίτι. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 13 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, 4 διαμερίσματα στούντιο και μία κατοικία τριών υπνοδωματίων. Θεωρείται ιδανική επιλογή για επένδυση.

Διώροφο κτήριο μικτής χρήσης στο Φρέναρος 545 τ.μ πωλείται στην ενδεικτική τιμή:  €650.000. Το ισόγειο αποτελείται από ένα κατάστημα που λειτουργούσε ως αρτοποιείο. Είναι διαχωρισμένο σε κύριο χώρο πωλήσεων και άλλους βοηθητικούς χώρους που χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες του αρτοποιείου. Ο πρώτος όροφος αποτελείται από τρία διαμερίσματα, ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων και δύο διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων. Η πρόσβαση στα διαμερίσματα γίνεται μέσω σκάλας.  Το συνολικό εμβαδόν του οικοπέδου στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο είναι 1.784 τ.μ.