Παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕ) Λάρνακας, το αναπτυξιακό πρόγραμμα της πόλης μέχρι το 2040.
 
Σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρεται ότι «παρουσιάστηκε πρόσφατα το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Λάρνακας μέχρι το 2040, όπως είχε αποτυπωθεί από τη συμμετοχή της Λάρνακας στο Κοινοτικό Πρόγραμμα USUDS. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε κυρίως για την πολεοδομική πτυχή της ανάπτυξης της Λάρνακας, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας απάντησε σε ερωτήσεις μελών του ΕΒΕ, ενώ υποσχέθηκε κάθε συνεργασία με τους επιχειρηματίες και μελετητές στον κλάδο ανάπτυξης γης».
 
Προστίθεται πως «ύστερα από εισήγηση και του Προέδρου του ΕΒΕ Λάρνακας Σταύρου Σταύρου, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση κατά την οποία θα συζητηθούν αποκλειστικά θέματα πολεοδομίας, με σκοπό την αλληλοενημέρωση και τη συνεργασία λόγω και της σημασίας του κλάδου της ανάπτυξης γης στην τοπική οικονομία».
 
Εξάλλου συνεχίζονται οι ετοιμασίες για το «Cyprus–Arab Business Conference & Exhibition» που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 26, 27 και 28 Μαρτίου στη Λάρνακα. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ενώ σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας καλεί ενδιαφερόμενους από την Κύπρο και το εξωτερικό να συμμετέχουν στην έκθεση».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στη διοργάνωση η οποία αποτελείται από έκθεση και σεμινάρια, συμμετέχουν εκθέτες από Κύπρο και Αραβικές Χώρες, όπως και κρατικά περίπτερα από την Ευρώπη και τη Ρωσική Ομοσπονδία. Στα σεμινάρια θα παρουσιαστούν οι οικονομίες χωρών με ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές ευκαιρίες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Αίγυπτος, η Ινδία και άλλες».
 
Philenews/ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου