Ευρωπαία Eεπίτροπος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την ένωση κεφαλαιαγορών

Η Ιρλανδή Μαρέιντ Μαγκίνες, η Ευρωπαία Επίτροπος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την ένωση κεφαλαιαγορών, μιλά στο Insider για τις οικονομικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη σήμερα και τονίζει πως, μέσα από πρωτοβουλίες και παρά τις δυσκολίες, το ευρωπαϊκό, χρηματοπιστωτικό σύστημα μπορεί να γίνει ακόμη πιο ισχυρό.

Κοιτάζοντας μπροστά, η τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός μεταμορφώνουν ήδη τον χρηματοπιστωτικό αλλά και τον τραπεζικό τομέα και αυτό είναι μια πρόκληση αλλά και μια ευκαιρία που και η Κύπρος οφείλει να μην χάσει. Κατά την κ. Μαγκίνες, η τρέχουσα περίοδος υψηλότερης κερδοφορίας για τις τράπεζες πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία για τις τράπεζες να επενδύσουν στην ψηφιοποίηση, ιδίως για να διασφαλίσουν ότι τα τραπεζικά συστήματα είναι πιο ανθεκτικά έναντι απειλών στον κυβερνοχώρο.

Paul Sherwood Photography [email protected] Mobile – 00 353 87 230 9096 www.sherwood.ie Mairead McGuinness EU Commissioner for Financial services, financial stability and Capital Markets Union. April 2023

Ποιες είναι, κυρία Μαγκίνες, οι κορυφαίες προτεραιότητες και οι βασικές πρωτοβουλίες σας για την προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Πώς σχεδιάζει η ΕΕ να ενισχύσει τη θέση της ως παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κόμβου και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της στον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κλάδο;

Επιβάλλεται να έχουμε έναν δυνατό και ανθεκτικό χρηματοπιστωτικό τομέα, ώστε να μπορούμε να υποστηρίξουμε και τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις και σε αυτό εστιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το να διατηρήσουμε ένα οικονομικό εύρος βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας, καθώς αυτό θα ενδυναμώσει και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη λειτουργία της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, η οποία στηρίζει την ευημερία της Ευρώπης. Αλλά έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε όσον αφορά στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Φέτος παρουσιάσαμε σημαντικές προτάσεις για την ενίσχυση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών της ΕΕ και της Τραπεζικής Ένωσης. Μαζί, αυτά τα έργα θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός πιο ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ικανού να χρηματοδοτεί μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, να υποστηρίζει τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και να προωθεί την καινοτομία.

Πώς προετοιμάζεται η ΕΕ για τις αλλαγές που έρχονται;

Τώρα διανύουμε το τελευταίο έτος της τρέχουσας Επιτροπής υπό την πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Επικεντρωνόμαστε στην ολοκλήρωση όσων ξεκινήσαμε, στην ολοκλήρωση των πρωτοβουλιών που πρότεινε αυτή η Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην ΕΕ, στην οριστικοποίηση των επικαιροποιημένων κανόνων για τον ασφαλιστικό τομέα και στη διευκόλυνση της εισαγωγής εταιρειών στις δημόσιες αγορές.

Υποστηρίζουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, καθώς διαπραγματεύονται το ευρύ φάσμα μέτρων που έχουμε προτείνει. Καθώς προσβλέπουμε στον νέο θεσμικό κύκλο, μετά τις επόμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο του 2024, πρέπει να ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες προκλήσεις και να στηρίξουμε τις πράσινες, ψηφιακές επενδύσεις και τις επενδύσεις σε υποδομές. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, που θα συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικό και εστιασμένο στην ανάπτυξη.

Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Κομισιόν στην ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένα ανεξάρτητο συμβούλιο θα διενεργεί έλεγχο ανταγωνιστικότητας για κάθε νέα νομοθετική πράξη. Η ΕΕ θα συνεχίσει, επίσης, να προσαρμόζει τους κανόνες της για να διασφαλίσει ένα ακόμη πιο ανθεκτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τα δυναμικά χρηματοπιστωτικά κέντρα της ΕΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της αλλαγής, προωθώντας την καινοτομία και καλύπτοντας τις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ποιες είναι οι πιθανές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες στον οικονομικό και πιστωτικό τομέα που προβλέπετε να έρθουν τα επόμενα χρόνια και πώς σκοπεύει να τις αντιμετωπίσει η ΕΕ; Πώς έχει επηρεαστεί το χρηματοπιστωτικό τοπίο στην Ευρώπη από την πανδημία COVID-19 και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων;

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε ένα σοκ στην παγκόσμια οικονομία, ειδικά στον τομέα της ενέργειας και των τροφίμων. Η οικονομία της Ευρώπης δοκιμάστηκε σκληρά τα τελευταία χρόνια, είχαμε το Brexit, την πανδημία, την κλιματική κρίση, τη ρωσική εισβολή, όμως κατάφερε να επιδείξει μια ανθεκτικότητα.

Συγκεκριμένα, η απάντησή μας σε αυτές τις προκλήσεις υποστηρίχθηκε από την σταθερότητα της οικονομίας. Και, όπως έχω πει, πρέπει να το διατηρήσουμε αυτό. Μια άμεση ανταπόκριση είναι να κτίσουμε την ανθεκτικότητα της Ευρώπης πάνω στο Ταμείο Ανάκαμψης NextGenerationEU, το οποίο χρηματοδοτεί επενδύσεις και υποστηρίζει μεταρρυθμίσεις σε όλα τα κράτη μέλη. Κάθε χώρα μέλος παρουσίασε ένα Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο υποστηρίζει την οικονομία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία για τη μετάβαση σε μια πιο πράσινη, ψηφιακή εποχή.

Όπως έχει δηλώσει και η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, το μότο της Ευρώπης δεν είναι μόνο «ενωμένοι στην πολυμορφία» αλλά «ενωμένοι και στις αντιξοότητες» και η ταχεία αντίδρασή μας στην παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην επακόλουθη ενεργειακή κρίση ήταν μια απόδειξη της ενότητας, της αποφασιστικότητας και της φιλοδοξίας της Ευρώπης σε μια τέτοια εποχή αντιξοότητας. Αυτό περιλαμβάνει 11 πακέτα κυρώσεων μέχρι στιγμής, τα οποία επιδιώκουν να σταματήσουν τις πολεμικές προσπάθειες του Κρεμλίνου.

Κοιτάζοντας μπροστά, η τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός μεταμορφώνουν ήδη τον χρηματοπιστωτικό τομέα και αυτό είναι μια πρόκληση αλλά και μια ευκαιρία. Επίσης, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι έτοιμος και ικανός να προσαρμοστεί σε αυτές τις νέες πραγματικότητες και όχι μόνο να παραμείνει ανθεκτικός αλλά και να ευδοκιμήσει και να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την οικονομία.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ

Όπως έχετε ήδη πει, ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ένας σημαντικός πυλώνας που μεταμορφώνει την οικονομία. Ποιες πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί πως η ΕΕ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή FinTech και ψηφιακής καινοτομίας;

Ο κόσμος μας γίνεται όλο και πιο ψηφιακός και επιβάλλεται να είμαστε σε εγρήγορση. Μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, έχουμε ήδη συμφωνήσει σε κανόνες για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία (MICA – Markets in Crypto Assests) και μέτρα για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα στον κυβερνοχώρο (Digital Operational Resilience Act).

Επιπλέον, πρόσφατα εγκρίναμε μια πρόταση σχετικά με την πρόσβαση σε χρηματοοικονομικά δεδομένα. Οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες θα μπορούν να καινοτομούν με βάση την πρόσβαση σε ευρύτερο φάσμα δεδομένων και να παρέχουν πιο προσαρμοσμένα προϊόντα. Ταυτόχρονα, οι πελάτες θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με το πώς και από ποιον χρησιμοποιούνται οι χρηματοοικονομικές τους πληροφορίες ή αν θέλουν να χρησιμοποιούνται καθόλου. Επίσης, πριν από το καλοκαίρι εγκρίναμε δύο προτάσεις για το μέλλον του χρήματος, για ένα ψηφιακό ευρώ και για το νόμιμο χρήμα. Η πρόταση για τα μετρητά θα διασφαλίσει ότι αυτά θα παραμείνουν διαθέσιμα και αποδεκτά ως μέσο πληρωμής για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Γνωρίζουμε, όμως, ότι οι πληρωμές γίνονται όλο και περισσότερο ψηφιακές. Ένα ψηφιακό ευρώ αποσκοπεί στη διατήρηση της πρόσβασης σε χρήμα κεντρικής τράπεζας στην ψηφιακή εποχή, με παρόμοια χαρακτηριστικά με τα μετρητά, μεταξύ άλλων όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το ψηφιακό ευρώ θα δημιουργήσει για πρώτη φορά ένα δημόσιο ψηφιακό μέσο πληρωμών, το οποίο θα γίνεται αποδεκτό παντού στη ζώνη του ευρώ, στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στα καταστήματα, ακόμη και εκεί όπου δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο και θα είναι προσβάσιμο και από άτομα που βρίσκονται σε οικονομικό αποκλεισμό, άτομα με αναπηρία ή άτομα με λιγότερες ψηφιακές δεξιότητες. Θα είναι απλό στη χρήση και οι βασικές υπηρεσίες θα είναι δωρεάν.

Πόσο απέχουμε από ένα ψηφιακό ευρώ;

Κοιτάξτε, πολλές κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο διερευνούν την εισαγωγή ψηφιακών νομισμάτων. Είναι, λοιπόν, η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για τη μορφή που θα μπορούσε να πάρει ένα ψηφιακό ευρώ. Οι προτάσεις είναι στην αρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για να τις εξετάσουν. Η νομοθεσία αφορά την παροχή μιας νομικής βάσης για ένα πιθανό ψηφιακό ευρώ και ποια θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του. Όμως, η ΕΚΤ θα πρέπει να αποφασίσει εάν και πότε θα δημιουργήσει ένα ψηφιακό ευρώ.

Audition de Mairead McGuinness, membre dŽsignŽe de la Commission europŽenne, ˆ l’ audition du Parlement europŽen

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

Μπορείτε να αναφερθείτε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ή έργα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της εμπιστοσύνης των επενδυτών στα κράτη μέλη, ιδίως στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα;

Η ενοποίηση των εθνικών κεφαλαιαγορών σε ολόκληρη την ΕΕ θα ωφελήσει όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Εργαζόμαστε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη δημιουργία πιο ολοκληρωμένων και ανεπτυγμένων κεφαλαιαγορών, η Ένωση Κεφαλαιαγορών παρέχει ευκαιρίες στις εταιρείες να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερες και πιο ρευστές δεξαμενές κεφαλαίων απευθείας από τους επενδυτές. Αυτό θα συμπληρώσει την τραπεζική χρηματοδότηση και ως αποτέλεσμα θα καταστήσει το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα πιο ανθεκτικό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οριστικοποίησαν τη δέσμη μέτρων της Ένωσης Κεφαλαιαγορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CMU), που προτείναμε το 2021, συμπεριλαμβανομένων νέων κανόνων για τους διαχειριστές εναλλακτικών επενδυτικών κεφαλαίων.

Τώρα, οι συννομοθέτες πρέπει να ολοκληρώσουν τις εργασίες σχετικά με τις υπόλοιπες νομοθετικές προτάσεις, περιλαμβανομένων εκείνων που αντιμετωπίζουν διαρθρωτικά ζητήματα, όπως η πρότασή μας που αποσκοπεί στην εναρμόνιση βασικών πτυχών της εταιρικής νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας ή στην απλούστευση των διασυνοριακών φορολογικών διαδικασιών για τις επενδύσεις.

Επίσης, η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία για την εφαρμογή της τελικής δέσμης διεθνών τραπεζικών προτύπων της Βασιλείας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι ο τραπεζικός τομέας της ΕΕ θα έχει γερές βάσεις και για το μέλλον ότι θα μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί αξιόπιστη και βιώσιμη πηγή χρηματοδότησης για την οικονομία. Η τρέχουσα περίοδος υψηλότερης κερδοφορίας για τις τράπεζες πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία για τις τράπεζες να επενδύσουν στην ψηφιοποίηση, ιδίως για να διασφαλίσουν ότι τα τραπεζικά συστήματα είναι πιο ανθεκτικά έναντι απειλών στον κυβερνοχώρο.

Υπάρχουν και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες;

Βεβαίως. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε προς την επίτευξη μιας πλήρως ολοκληρωμένης Τραπεζικής Ένωσης. Ας ελπίσουμε ότι η προτεινόμενη μεταρρύθμιση του πλαισίου διαχείρισης κρίσεων και ασφάλισης καταθέσεων θα ανοίξει το δρόμο για περισσότερη πρόοδο. Η ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης θα επιτρέψει στις τράπεζες της ΕΕ να λειτουργούν από θέση ισχύος και θα τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν τις οικονομίες κλίμακας της ενιαίας αγοράς.

Παρουσιάσαμε, επίσης, μια στρατηγική για τις λιανικές επενδύσεις, με στόχο την ενδυνάμωση και την προστασία των καταναλωτών κατά τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε σημαντικά θέματα που αφορούν άμεσα τους καταναλωτές. Αυτά τα ζητήματα βρίσκονται πιο κοντά στην καρδιά μου και σκοπεύω να συνεχίσω να εργάζομαι για να επιτυγχάνεται πρόοδο σε αυτά, διότι η ύπαρξη πιο έμπειρων οικονομικά πολιτών θα έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη οικονομική ευημερία, η οποία θα οδηγούσε σε καλύτερα αποτελέσματα για τις οικογένειες και την κοινωνία.

Ένα άλλο θέμα είναι το «δικαίωμα στη λήθη», η αποτροπή των αθέμιτων διακρίσεων εις βάρος των επιζώντων του καρκίνου, που θέλουν και πρέπει να έχουν πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Μέσα στους στόχους της ΕΕ, όπως έχετε αναφέρει, είναι και η καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και η επιβολή οικονομικής διαφάνειας. Έχουν γίνει συγκεκριμένες νουθεσίες στα κράτη μέλη;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τον Ιούλιο του 2021 ένα νομοθετικό πακέτο για τη μεταρρύθμιση των κανόνων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) και τη δημιουργία μιας νέας Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Οι προτάσεις αυτές αποσκοπούν στη θέσπιση ενός ισχυρότερου, πιο συνεκτικού συνόλου κανόνων και μιας πιο συνεπούς εποπτείας σε ολόκληρη την ΕΕ, προστατεύοντας την ακεραιότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της ΕΕ από τους τρομοκράτες και τις οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες.

Έχουμε ήδη καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τον κανονισμό για τη μεταφορά κεφαλαίων για την αύξηση της διαφάνειας των μεταφορών κρυπτογραφημένων περιουσιακών στοιχείων. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για τα άλλα ζητήματα που αφορούν το νομοθετικό πακέτο, συμπεριλαμβανομένου του τόπου όπου θα πρέπει να εδρεύει η νέα Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες. Η Επιτροπή έχει ήδη καλέσει τα κράτη μέλη που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν την Αρχή να υποβάλουν τις αιτήσεις τους – ένα σημαντικό βήμα στην πορεία προς τη δημιουργία της. Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες το επόμενο έτος, καθιστώντας την ΕΕ ισχυρότερη στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Εκτιμώ το έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με αυτούς τους σημαντικούς φακέλους και είμαι βέβαιος ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τη νομοθεσία για πιο συνεπείς κανόνες για το AML.

Με ποιο τρόπο η ΕΕ ενισχύει τα κράτη μέλη της, περιλαμβανομένης της Κύπρου, στις προσπάθειες να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις και να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη, ειδικά σε τομείς όπως η τεχνολογία και η καινοτομία;

Στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, η ΕΕ εντείνει τις προσπάθειές της για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στα κράτη μέλη της, διασφαλίζοντας ότι οι αγορές μας παραμένουν αξιόπιστες, ανθεκτικές και κερδοφόρες. Μετά το Brexit, ορισμένες πόλεις της ΕΕ αξιοποίησαν τη νέα κατάσταση, εστιάζοντας στα αντίστοιχα πλεονεκτήματά τους για να προσελκύσουν όχι μόνο μετεγκαταστάσεις επιχειρήσεων από το Λονδίνο, αλλά και νέες επιχειρήσεις. Τα χρηματοπιστωτικά κέντρα της ΕΕ μπορούν να βασιστούν στους ισχυρούς κανόνες της ενιαίας αγοράς της ΕΕ για να συνεργαστούν στενά προς αμοιβαίο όφελος, ανταγωνιζόμενα παράλληλα με δίκαιο τρόπο μεταξύ τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Και ας αφήσουμε για λίγο τα χρηματοπιστωτικά. Ποιες δυσκολίες βρήκατε ως γυναίκα στην πορεία σας για ανέλιξη και πώς τις αντιμετωπίσετε;

Η καριέρα μου χωρίζεται σε δύο μέρη. Τα πρώτα 24 χρόνια στη δημοσιογραφία, καλύπτοντας κυρίως θέματα περιβάλλοντος και γεωργίας και το δεύτερο στην ευρωπαϊκή πολιτική, ενώ τώρα είμαι μέλος της Κομισιόν για τις οικονομικές υπηρεσίες. Όλο αυτό το διάστημα και στη δημοσιογραφία και στην πολιτική οι άντρες υπερτερούσαν των γυναικών. Ήμουν πολύ συνειδητοποιημένη για αυτή την πραγματικότητα, για αυτό πραγματικά εκτίμησα το γεγονός πως υπό την προεδρία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρατά μια ισορροπία σε θέματα αντιπροσώπευσης φύλου. Στα πενήντα χρόνια που η Ιρλανδία, η χώρα μου, είναι μέλος της ΕΕ υπήρξαν μόνο δύο γυναίκες Επίτροποι και εγώ είμαι η δεύτερη.

Είναι μια πρόκληση για όσους έχουν δημόσια αξιώματα να διατηρήσουν ισορροπίες ανάμεσα στην καριέρα και την οικογένεια. Δεν είναι για όλους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βλέπουμε περισσότερες γυναίκες στα δημόσια αξιώματα. Η ΕΕ έχει κάνει πολύ καλή πρόοδο στο να επιτευχθεί ισότητα φύλων τα τελευταία χρόνια, ωστόσο χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα. Συμβουλεύω τις γυναίκες να επιδιώξουν να κάνουν καριέρα στον οικονομικό τομέα. Και ευτυχώς γίνονται κινήσεις και από τον ίδιο τομέα να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες.

Ποια επιπλέον μέτρα μπορεί να υιοθετήσει η ΕΕ ακριβώς για να βελτιώσει τη θέση των γυναικών;

Η ισότητα γυναικών και αντρών είναι θεμελιώδης ευρωπαϊκή αρχή. Αναφέρθηκα ήδη στο ότι η παρούσα Επιτροπή έχει γυναίκα επικεφαλής και το πρώτο συμβούλιο Επιτρόπων με ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλων. Ανταποκρινόμαστε στην πολιτική μας δέσμευση για την ισότητα των φύλων. Ολοκληρώσαμε φακέλους που είχαν μπλοκαριστεί, όπως η οδηγία Γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια, για την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων. Έχουμε επίσης την οδηγία για τη διαφάνεια των αμοιβών, η οποία βασίζεται στην αρχή ότι η ίδια εργασία αξίζει την ίδια αμοιβή.

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα πρέπει να γίνει πιο περιεκτικό. Εξακολουθούν να είναι πολύ λίγες γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον κόσμο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών: ως πελάτες, ως επενδυτές, ως επιχειρηματίες ή ως υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων. Για παράδειγμα, πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι γυναίκες αποτελούν κατά μέσο όρο το 40% των διοικητικών συμβουλίων των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ευρώπη. Αυτό είναι καλύτερο από ποτέ, και οι αριθμοί κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ενθαρρύνω τις γυναίκες να διαδραματίσουν πιο ενεργό ρόλο στη διαχείριση των οικονομικών τους, αποκτώντας περισσότερες γνώσεις σχετικά με τα χρήματα, διότι η γνώση είναι δύναμη. Έχω ταχθεί σθεναρά υπέρ του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και της υποστήριξης των κρατών μελών για την παροχή εκπαίδευσης σχετικά με τα προσωπικά οικονομικά.

Είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε τις γυναίκες, όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά και σε επαγγέλματα που σχετίζονται με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά – γνωστά ακαδημαϊκά ως θέματα STEM. Οι φορείς χάραξης πολιτικής έχουν να διαδραματίσουν έναν ρόλο, αλλά οι πρωτοβουλίες του κλάδου είναι επίσης σημαντικές, όπως και η πίεση της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και οι εσωτερικές πολιτικές των εταιρειών. Η ισότητα των φύλων απαιτεί συλλογική προσπάθεια.

Από το περιοδικό Insider Νοεμβρίου