Κατάθεση από τη βουλευτή των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, θα πάρουν πρώτα ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας και μετά θα εξεταστεί από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, ζήτημα κατά πόσον προκύπτουν ποινικά αδικήματα σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους και αν αυτά δικαιολογούν την άρση της ασυλίας του.

Η έρευνα της Αστυνομίας άρχισε μετά το σάλο που ξέσπασε από την ανάρτηση του κ. Θεμιστοκλέους με αφορμή τοποθέτηση της κ. Ατταλίδου, ύστερα και από την ψήφιση από τη Βουλή της νομοθεσίας με την οποία ποινικοποιούνται οι θεραπείες μεταστροφής. Χθες ομάδα αξιωματικών της Αστυνομίας είχε συνάντηση στη Νομική Υπηρεσία όπου παρουσίασε το φάκελο με τις αναρτήσεις των δύο βουλευτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζήτησε οδηγίες, νοουμένου ότι ο ελεγχόμενος είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι αφού αξιολογήθηκαν τα όσα αναφέρονται στις αναρτήσεις σε συνδυασμό με παλαιότερες αναρτήσεις και σχόλια, δόθηκαν οδηγίες στην ανακριτική ομάδα, να λάβει πρώτα κατάθεση – καταγγελία από την κ. Ατταλίδου. Αφού αυτή αξιολογηθεί πιθανότατα αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, τότε θα ληφθεί απόφαση κατά πόσον υπάρχει έδαφος για να υποβληθεί αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή.

Η κατάθεση από την κ. Ατταλίδου αναμένεται ότι θα ληφθεί αύριο και δεν θ’ αφορά μόνο την πρόσφατη ανάρτηση του κ. Θεμιστοκλέους, αλλά και το προηγούμενο ζήτημα που είχε δημιουργηθεί πέρσι τον Δεκέμβριο, όπου συζητείτο το θέμα της εισαγωγής του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, όπου και πάλι η βουλευτής δέχθηκε επίθεση ένεκα των τοποθετήσεων της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, φαίνεται εκ πρώτης όψεως να μην προκύπτει ζήτημα ρατσιστικής συμπεριφοράς από την ανάρτηση του κ. Θεμιστοκλέους, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την κατάθεση της κ. Ατταλίδου και τα όσα θα αναφέρει, ώστε να μελετηθούν εκ νέου στη βάση του υπόβαθρου άλλης νομοθεσίας.

Στο μεταξύ, σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα ασχοληθεί με το θέμα που δημιουργήθηκε από την αήθη επίθεση του κ. Θεμιστοκλέους προς την κ. Ατταλίδου. Η Επιτροπή της οποίας προεδρεύει η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, δεν αναμένεται να καλέσει σήμερα ενώπιόν της τον κ. Θεμιστοκλέους, αλλά σε επόμενη συνεδρία της. Πρώτα θα εξετάσει κατά πόσον προκύπτει ζήτημα προς εξέταση και ακολούθως θα καλέσει να ακούσει τους εμπλεκόμενους, πριν λάβει αποφάσεις.