Δημιουργία μίας Πολιτικής Πλατφόρμας η οποία θα στεγάσει την κοινωνική συμμαχία για προοδευτική αλλαγή, εξήγγειλε χθες ο γγ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, στο πλαίσιο της πρώτης συγκέντρωση με τίτλο: Με το βλέμμα στο μέλλον.

Ο τίτλος αυτός αποτελεί και το νέο έμβλημα που θα προβάλλεται, εκφράζοντας το logo αυτής της προσπάθειας που γίνεται και η οποία έχει ως βάση της, τη δυναμική που κατέγραψε η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ουσιαστικά, το κόμμα της Αριστεράς θέλει να κρατήσει κοντά όλο αυτό τον κόσμο που δεν είναι ούτε μέλη του ΑΚΕΛ, ούτε προσδιορίζονται κατ’ ανάγκη ως «αριστεροί» ψηφοφόροι. Τους ένωσε όμως η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη και το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Στην ψεσινή ομιλία του, ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι για αξιοποίηση της δυναμικής που δημιούργησε η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη στοχεύοντας στη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης. Η δημιουργία, όπως είπε, της Κοινωνικής Συμμαχίας αποτελεί βασικό πυλώνα αυτού του εγχειρήματος. Ο γγ του ΑΚΕΛ, αναλύοντας το εγχείρημα που επιχειρείται, αναφέρθηκε στην βάση πάνω στην οποία θέλουν να λειτουργήσει: 

«Το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν έχουμε στο μυαλό μας προπαρασκευασμένες λύσεις. Μέσα από τον διάλογο που ήδη ξεκίνησε συνθέτουμε απόψεις και διαμορφώνουμε το μοντέλο λειτουργίας αυτής της νέας δομής», ανέφερε ο Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας παράλληλα ότι απαιτούνται δύο βασικά στοιχεία:

η πολιτική βάση επάνω στην οποία θα στηρίζεται η Κοινωνική Συμμαχία και

η οργανωτική συγκρότηση των δυνάμεων που την επιθυμούν. «Όλων όσοι βρισκόμαστε εδώ δηλαδή, αλλά και πολλών άλλων που δεν παρευρίσκονται», δήλωσε.

Εξήγησε ακόμα ότι η πολιτική ατζέντα πάνω στην οποία θα στηριχθεί αυτή η προσπάθεια θα είναι το πρόγραμμα που είχε διαμορφωθεί για την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη. «Διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικές προτεραιότητες, διαφορετικές πολιτικές, ιδεολογικές ή κομματικές καταβολές, αλλά με κοινό όραμα για τη ρότα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα», είπε.

Σε σχέση με την οργανωτική συγκρότηση ο γγ του ΑΚΕΛ σημείωσε οτι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια δομή η οποία θα διασφαλίζει τη συμμετοχικότητα στη διαμόρφωση πολιτικών και την αποτελεσματικότητα στην πολιτική δράση. «Θα πρόκειται για μια πολιτική πλατφόρμα η οποία δεν θα προϋποθέτει την ένταξη στο ΑΚΕΛ. Θα δίνει τη δυνατότητα του διαλόγου και των ζυμώσεων με τη διατύπωση προτάσεων, παρεμβάσεων καθώς και συμμετοχή σε κοινές δράσεις. Πρόθεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία προσωπικοτήτων εγνωσμένου κύρους και να αντλήσουμε από την πολιτική σοφία των πολλών στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης».

Ο Στέφανος Στεφάνου, εξήγησε ότι αυτή η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί και διαμορφωθεί μέσα από την ανταλλαγή απόψεων.

Τόνισε ακόμα ότι σταθμοί αυτής της προσπάθειας θα είναι η εκλογική αναμέτρηση γα τις ευρωεκλογές και εκλογές της ΤΑ, εν συνεχεία οι Βουλευτικές και τελικός προορισμός οι προεδρικές εκλογές του 2028. «Η προσπάθεια αυτή δεν δρομολογείται σε πολιτικό κενό. Υπάρχει συγκεκριμένος ορίζοντας: η διπλή εκλογική αναμέτρηση το 2024 και οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, όπου θα μετρηθεί επί του εδάφους η αλληλεπίδραση του ΑΚΕΛ με τις μεμονωμένες προσωπικότητες ή τα οργανωμένα σύνολα», εξήγησε ο Στέφανος Στεφάνου, και πρόσθεσε ότι η πρόθεση είναι να οικοδομηθεί μια Κοινωνική Συμμαχία που να έχει και ρόλο και φωνή. «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της προσπάθειας.

Είμαι αισιόδοξος ότι με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο γγ του ΑΚΕΛ.