Τον Γιώργο Περδίκη στην προεδρία των Οικολόγων ανέδειξαν τα μέλη του Κινήματος μέσω του εκλογικού συνεδρίου που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εκλογικού συνεδρίου, ο Γιώργος Περδίκης εξασφάλισε 204 ψήφους, ενώ η Έφη Ξάνθου εξασφάλισε 92 ψήφους.

Ο Γιώργος Περδίκης θα βρίσκεται στην ηγεσία του Κινήματος μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2025 όπου και θα έληγε η θητεία του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

Οι δηλώσεις το Γιώργου Περδίκη:

Οι δηλώσεις της Έφης Ξάνθου:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Περδίκης, ήταν ο πρώτος γενικός συντονιστής του Κινήματος Οικολόγων το Φεβρουάριο του 1996, ο πρώτος ΓΓ του Κινήματος από τον Ιούνιο του 2002 και ο πρώτος πρόεδρος με την αλλαγή του καταστατικού τον Απρίλιο του 2014, θέση την οποία κατείχε μέχρι και το 2020.

Υπηρέτησε για τέσσερις συνεχόμενες θητείες το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ως βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το who is who του Γιώργου Περδίκη

Ο Γιώργος Περδίκης γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1962 στη Λευκωσία και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στις Αστυνομικές Κατοικίες στη περιοχή ΡΙΚ στην Αγλαντζιά. Το σπίτι που γεννήθηκε καταστράφηκε κατά την επίθεση των πραξικοπηματιών κατά του ΡΙΚ και της έδρας του Εφεδρικού.

Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο Δασούπολης και το Λύκειο Ακροπόλεως, ενώ υπηρέτησε στν Εθνική Φρουρά και στα φυλάκια της γραμμής αντιπαράταξης στη Λευκωσία και στην Αμμόχωστο ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης , πολιτικός μηχανικός.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του αναμίχθηκε με το κυπριακό φοιτητικό κίνημα με την φοιτητική παράταξη κυπρίων φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ. Έχει εκλεγεί για τρεις θητείες μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Θεσσαλονίκης (τις δύο φορές ως Πρόεδρος).

Με την επιστροφή του στην Κύπρο (1987) αναμίχθηκε με την ομάδα πρωτοβουλίας «Φίλοι του Ακάμα».  

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Σωματείων «Φίλοι του Ακάμα» και «Οικολογική Κίνηση Κύπρου» και συμμετείχα στην Ίδρυση της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου.

Από το Μάιο του 1995 ξεκίνησε την προσπάθεια για τη δημιουργία Περιβαλλοντικού Πολιτικού Κινήματος που οδήγησε τον Φεβρουάριο 1996 στην ίδρυση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Διετέλεσε ως πρώτος Γενικός Συντονιστής των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών το 1996.

Το 2001 εξελέγη ως ο πρώτος βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, θέση στην οποία επανεξελέγη το 2006, 2011 και 2016.

Το 2002 εξελέγη ως ο πρώτος γενικός γραμματέας του Κινήματος, θέση από την οποία αποχώρησε το 2009. Το 2014 έχει εκλεγεί ως ο πρώτος πρόεδρος του Κινήματος, θέση από την οποία αποχώρησε το 2020.

Από το 2022 είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και Γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Είναι παντρεμένος με την Ηλέκτρα Μαρία Παναρέτου με την οποία απέκτησε δύο γιούς τον Αλέξανδρο και Στέφανο.