Η ώρα της αλήθειας για τους ημικρατικούς έφτασε και στις 11.30 το πρωί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθούν οι προτάσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία θα ασχοληθεί με τους διορισμούς διοικητικών συμβουλίων σε περίπου δεκαπέντε ημικρατικούς οργανισμούς και αρχές.

Όσον αφορά τους ημικρατικούς οργανισμούς τα μέλη της κυβέρνησης θα έχουν ενώπιόν τους τις προτάσεις που Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, οι οποίες – σύμφωνα και με τα όσα είχαν λεχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα – θα είναι περίπου τριπλάσιες του αριθμού των προβλεπόμενων θέσεων σε κάθε οργανισμό. Επίσης για κάθε οργανισμό θα υπάρχουν ξεχωριστές εισηγήσεις για πρόεδρο, αντιπρόεδρο και μέλη.

Μεταξύ άλλων στη σημερινή συνεδρία θα αποφασιστούν τα διοικητικά συμβούλιο της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, της Αρχής Λιμένων, της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, της ΑΗΚ, του ΚΟΑ, του ΚΟΑΓ και του Συνδέσμου Εργοληπτών.

Είναι η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες που η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο επιλογής των διοικητικών συμβουλίων στους Ημικρατικούς Οργανισμούς. Για περίπου τρεις δεκαετίες οι επιλογές γίνονταν στη βάση εισηγήσεων που έστελναν τα κόμματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.