Σε νέα βάση θέλουν να βάλουν τη σχέση τους, Κυβέρνηση και ΔΗΚΟ μετά τη χθεσινή πρωινή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο. Στο χθεσινό ραντεβού το «παρών» τους έδωσαν τα δώδεκα μέλη της Γραμματείας του κόμματος τα οποία είχαν την ευκαιρία να θέσουν  στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη τους προβληματισμούς τους σε σχέση με τη συνεργασία των δυο πλευρών.

Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν και ο διευθυντής του Γραφείου του, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο οποίος κατέγραψε τα όσα μεταφέρθηκαν από πλευράς των μελών της Γραμματείας του ΔΗΚΟ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, αφήνοντας ικανοποιημένους την ηγεσία και τα στελέχη του ΔΗΚΟ από το αποτέλεσμα. Οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία η κάθε μια να θέσει τους προβληματισμούς ενώπιον της άλλης και να αναφερθεί στο πώς θεωρεί ότι η σχέση τους μπορεί να βελτιωθεί.

Αυτό το οποίο αναφέρουν οι πληροφορίες μας είναι ότι από μέρους του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε ότι η συνεργασία τους χρίζει βελτίωσης τόσο σε νομοθετικό επίπεδο όσο και σε θέματα που αφορούν ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών. Εκφράστηκε η ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση και συντονισμό, ούτως ώστε μέσα από διαβούλευση να υπάρχουν και καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν συμφωνώντας ότι η σχέση συνεργασία των δύο πλευρών μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Ταυτόχρονα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ζήτησε από μέρους των στελεχών του κόμματος τη συνδρομή τους για ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, ούτως ώστε να φτάνουν προς την κοινωνία και τους πολίτες, οι πολιτικές και τα έργα της Κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, εκ μέρους και των δύο πλευρών, εκφράστηκε η θέληση για να υπάρχουν συναντήσεις σε πιο τακτική βάση ούτως ώστε να συζητούνται ζητήματα που προκύπτουν και να μπορεί να υπάρξει ανάλογα και καλύτερος συντονισμός. Το κατά πόσο βέβαια αυτό θα γίνει και σε πόσο τακτική βάση, θα φανεί στην πορεία. Το σίγουρο είναι ότι από τη χθεσινή συνάντηση, η ηγεσία και τα μέλη της Γραμματείας, έφυγαν ικανοποιημένα. Ή τουλάχιστον αυτό αφήνουν να βγει προς τα έξω.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών δοκιμάστηκαν το τελευταίο διάστημα και υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια από πλευράς ΔΗΚΟ για το γεγονός ότι από πλευράς Κυβέρνησης δεν υπήρχε ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα, όπως ήταν για παράδειγμα ο πρόσφατος ανασχηματισμός αλλά και οι διορισμοί στα ΔΣ των Ημικρατικών Οργανισμών. Δυσαρέσκεια επίσης για μη ενημέρωση και μετά τη δημοσιοποίηση των μέτρων για τους Τουρκοκύπριους από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατία.

Το θέμα απασχόλησε έντονα την ολοήμερη συνεδρία της Γραμματείας του ΔΗΚΟ μαζί με την κοινοβουλευτική του ομάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας εκφράστηκε από ορισμένους και έντονη δυσανασχέτηση και παράπονα για ελλιπή ενημέρωση από πλευράς Κυβέρνησης.

Μεταξύ των μελών του ΔΗΚΟ συζητείται έντονα ο αρνητικός αντίκτυπος που έχει στο κόμμα η αρνητική εικόνα της Κυβέρνησης.