Η Κυβέρνηση παράγει έργο αλλά αυτό δεν φτάνει ως μήνυμα στους πολίτες με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται αρνητική εικόνα από την έντονη κριτική σε μη ουσιώδη ζητήματα. Αυτή είναι η αντίληψη που επικρατεί στο Προεδρικό σε σχέση με την απογοήτευση που κυριαρχεί πλέον στην κοινωνία έναντι της Κυβέρνησης και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ζήτησε χθες και τη συνδρομή της ΔΗΠΑ, όπως έκανε και στην περίπτωση του ΔΗΚΟ, για πρόταξη και ανάδειξη του κυβερνητικού έργου για να φτάσει αυτό στους πολίτες και να το αναγνωρίσουν. Την ίδια ώρα ορίζεται από το Προεδρικό ως αφετηρία αυτής της νέας προσπάθειας ο απολογισμός του έργου που θα κάνει ο Πρόεδρος εντός του Μαρτίου και στον οποίο θα αναφερθεί σε 120 και πλέον πολιτικές της Κυβέρνησης που έχουν εφαρμοστεί αυτό το διάστημα.

Η χθεσινή συνάντηση στο Προεδρικό της Γραμματείας της ΔΗΠΑ με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη είχε στο επίκεντρο της τη μεταξύ τους συνεργασία και τρόπους βελτίωσης της επικοινωνίας. Χαρακτηριστικέ πάντως ιδιαίτερα θετικά και εποικοδομητική συνάντηση και από τις δύο πλευρές.

Από πλευράς ΔΗΠΑ μεταφέρθηκε το μήνυμα η καλή πολιτική συνεργασία απαιτεί σεβασμό και πολιτική προσυνεννόηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας κατατέθηκε ως ιδέα η καθημερινή επικοινωνία με την Υφυπουργό παρά των Προέδρω Ειρήνη Πική για καλύτερο συντονισμό σε ο,τι αφορά ζητήματα πολιτικής καθώς επίσης και διευρυμένες τετ- α- τετ συναντήσεις ανά τρίμηνο της Γραμματείας του κόμματος με τον Πρόεδρο για καλύτερο συντονισμό.

Από πλευράς ΔΗΠΑ αναγνωρίζεται το γεγονός ότι επί ζητημάτων ουσίας, οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως οι χειρισμοί σε κάποια λιγότερο σημαντικά ζητήματα, διαμόρφωσαν μία αρνητική αντίληψη στην κοινωνία, δίνοντας χώρο και στην έντονη κριτική.

Στην ατζέντα της συζήτηση ήταν και το Κυπριακό για το οποίο ζήτησαν ενημέρωση σε σχέση και με τις εξελίξεις μετά την κάθοδον της κ. Ολγκίν. Από πλευράς Δημοκρατίας Παράταξης ζητήθηκε να δοθεί προτεραιότητα σε ζητήματα όπως είναι το θέμα της Ακρίβειας και των ψηλών επιτοκίων που μαστίζουν τους  πολίτες.

Για την αρνητική εικόνα της Κυβέρνησης ρωτήθηκε χθες και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνστάντίνος Λετυμπιώτης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο απασχόλησε την Κυβέρνηση το αποτέλεσμα της έρευνας για την κοινή γνώμη αναφορικά με τη δημοτικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και για τη δημοτικότητα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σύγκριση με αυτή της Νομικής Υπηρεσίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η προεκλογική περίοδος και οι προεδρικές εκλογές για μας έχουν τελειώσει πριν ένα χρόνο.

Είμαστε επικεντρωμένοι στην ουσία και η ουσία δεν μπορεί να είναι άλλη από το να επιλυθούν τα προβλήματα που καθημερινά η κοινωνία αντιμετωπίζει. Βρισκόμαστε καθημερινά σε επαφή με την κοινωνία, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας και της κοινής γνώμης.

Αυτή η διακυβέρνηση έχει ως μεγάλο προτέρημα ότι μπορούμε να συνεχίσουμε απερίσπαστοι στην υλοποίηση των έργων ανεξαρτήτως των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων, διότι ακριβώς αυτό είναι που ζητά η κοινωνία και αναμένει από την Κυβέρνηση και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Άλλωστε, μόλις πριν από λίγες βδομάδες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  ανακοίνωσε πέραν των 80 δράσεων που το 2024 θα κληθούμε να υλοποιήσουμε και θα τις υλοποιήσουμε και βρισκόμαστε καθημερινά σε πλήρη συντονισμό ως προς την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου», κατέληξε.