Σε μια ακόμη έρευνα κοινής γνώμης, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ξεχωρίζει μεταξύ των θεσμών για την πολύ υψηλή δημοτικότητά του, σε αντίθεση με τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Αυτό καταγράφει η έρευνα της Pulse Market Research, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Φ».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην ερώτηση για την ικανοποίηση από το έργο του Γενικού Εισαγγελέα το 58% απάντησε αρνητικά και θετικά μόνο το 29%, ενώ ποσοστό 13% δεν απάντησε. Για την ίδια ερώτηση σε σχέση με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, το 51% απάντησε αρνητικά και θετικά το 24% ενώ ποσοστό 25% δεν έκανε καμία αναφορά. 

Εντελώς διαφορετικά είναι τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, για τον οποίο το 71% απάντησε θετικά και μόλις το 21% αρνητικά. Ποσοστό 9% δεν έκανε καμία αναφορά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κομματική ανάλυση του δείγματος και πώς τοποθετούνται ανάλογα απέναντι στους Θεσμούς. Στην περίπτωση του Γενικού Εισαγγελέα υπάρχει μία γενική αρνητική τοποθέτηση απέναντι του από τους συμμετέχοντες στην έρευνα από όλους τους κομματικούς χώρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ανάμεσα στους ψηφοφόρους τους ΔΗΣΥ, το 51% τοποθετείται αρνητικά έναντι του 36% που τοποθετείται θετικά απέναντι του. Πιο αρνητικά τοποθετούνται οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ με ποσοστό 66% έναντι 27%, ενώ του ΔΗΚΟ 61% αρνητικά και 32% θετικά.

Η ίδια εικόνα περίπου αποτυπώνεται και στην περίπτωση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, όπου και πάλει επικρατεί η αρνητική τοποθέτηση από τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων. Συγκεκριμένα, οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ τοποθετούνται αρνητικά σε ποσοστό 47%, του ΑΚΕΛ σε ποσοστό 58%, του ΔΗΚΟ σε ποσοστό 49%, ενώ σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων η αρνητική τοποθέτηση φτάνει μέχρι το 61%.

Αντίθετα, υπάρχει μια καθολική ικανοποίηση από τον Γενικό Ελεγκτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 70% των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, 79% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ, 89% του ΔΗΚΟ και 69% των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων δηλώνει ικανοποιημένο από τον Γενικό Ελεγκτή.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

                Μέγεθος Δείγματος: 600 Επιτυχημένες συνεντεύξεις

                Γεωγραφική Κάλυψη Δείγματος: Παγκύπρια, Αστικές και Αγροτικές Περιοχές

                Δειγματοληψία: Τυχαία-Στρωματοποιημένη Πολύ-σταδιακή

                Συλλογή Πληροφοριών: Τηλεφωνικές Συνεντεύξεις     

Ερωτώμενος: Άτομα 18 χρονών και άνω

                Συλλογή Πληροφοριών: 20/02/2024 – 26/02/2024

                Σταθμίσεις: Το δείγμα σταθμίστηκε (rimweighting) εκ των υστέρων με περιορισμούς (constraints) ως προς δημογραφικές παραμέτρους και τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2021