Η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά- Χριστοδουλίδη διατηρεί θετική εικόνα στην κυπριακή κοινωνία ως προς το έργο που επιτελεί από το ρόλο της δίπλα από τον Πρόεδρο Χριστουδουλίδη. Αν και το αποτέλεσμα είναι οριακό, σε σχέση με την ιδιαίτερα αρνητική εικόνα που καταγράφει τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η Κυβέρνηση του, το αποτέλεσμα για την Πρώτη Κυρία κρίνεται ως θετικό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ποσοστό 32% δηλώνει ικανοποιημένο από την Πρώτη Κυρία και ποσοστό 30% ότι δεν είναι ικανοποιημένο. Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι ένα ποσοστό 38%, δηλαδή σχεδόν 4 στους 10, δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν ή δεν απάντησαν στο ερώτημα που αφορούσε την ικανοποίηση από την Πρώτη Κυρία σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με την αξιολόγηση της Πρώτης Κυρίας, παρουσιάζει η κομματική προέλευση των συμμετεχόντων στην έρευνα. Συγκεκριμένα, αυτοί που ψήφισαν ΑΚΕΛ σε ποσοστό 44% δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την Πρώτη Κυρία, ενώ ικανοποίηση δήλωσε το 25%. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ οι οποίοι στην πλειοψηφία τους τοποθετούνται θετικά έναντι της Πρώτης Κυρίας. Συγκεκριμένα, ποσοστό 37% δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι ενώ μη ικανοποιημένοι το 27%. Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ, στην συντριπτική πλειοψηφία τους τοποθετήθηκαν θετικά. Συγκεκριμένα το 51% δήλωσαν ικανοποιημένοι από την Πρώτη Κυρία ενώ μη ικανοποιημένοι δήλωσαν μόλις το 8%.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

                Μέγεθος Δείγματος: 600 Επιτυχημένες συνεντεύξεις

                Γεωγραφική Κάλυψη Δείγματος: Παγκύπρια, Αστικές και Αγροτικές Περιοχές

                Δειγματοληψία: Τυχαία-Στρωματοποιημένη Πολύ-σταδιακή

                Συλλογή Πληροφοριών: Τηλεφωνικές Συνεντεύξεις     

Ερωτώμενος: Άτομα 18 χρονών και άνω

                Συλλογή Πληροφοριών: 20/02/2024 – 26/02/2024

                Σταθμίσεις: Το δείγμα σταθμίστηκε (rimweighting) εκ των υστέρων με περιορισμούς (constraints) ως προς δημογραφικές παραμέτρους και τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2021