Ιδιαιτέρα γραμματέας σε πρεσβεία ευρωπαϊκής χώρας οδηγήθηκε σε παραίτηση καταγγέλλοντας τον πρέσβη για παρενόχληση στο χώρο εργασίας.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να είναι η κορυφή του παγόβουνου καθώς στη συγκεκριμένη πρεσβεία υπάρχουν πολλά προβλήματα και πρέπει ως εκ τούτου, να θεωρείται δεδομένη η παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η παραιτηθείσα με επιστολή στον ίδιο τον πρέσβη τον ενημερώνει ότι η τελευταία εργάσιμη μέρα θα είναι η Παρασκευή 15 Μαρτίου. Για την παραίτηση από τη θέση γραφέα/ δακτυλογράφου και για τη συμπεριφορά του πρέσβη ενημερώθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αναμένεται να εξετάσει τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε σε παραίτηση η εν λόγω γραμματέας, στη βάση όσων αναφέρει στην επιστολή παραίτησης της την οποία δημοσιεύει το philenews.

Το ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα μας, ότι είναι εν γνώσει του η παραίτηση της εν λόγω υπαλλήλου της πρεσβείας. Ανάλογα με την καταγγελία που θα διαβιβαστεί για τη συμπεριφορά του πρέσβη θα διενεργηθεί προδικαστική μελέτη και θα αποφασιστεί κατά πόσο θα διενεργηθούν περαιτέρω πειθαρχικές διώξεις.

Σε επιστολή της καταγγέλλουσας προς τον ίδιο τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα την οποία δημοσιεύει το philenews αναφέρονται τα πιο κάτω: «Με το παρόν υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του γραφέα/ δακτυλογράφου. Αδυνατώ να συνεργαστώ πλέον μαζί σας αφού τα συνεχή επαναλαμβανόμενα σεξιστικά, ομοφοβικά σχόλια και χαρακτηρισμοί σας προς τους συναδέλφους μου, καθώς και οι καθημερινές φωνές και ένταση δεν είναι κάτι που μπορώ να ανεχτώ άλλο.

Εύχομαι καλή συνέχεια και στέλνω τη θετική μου ενέργεια και ψυχική δύναμη στους συναδέλφους που θα παραμείνουν, για να συνεχίσουν να αντέχουν το τοξικό κλίμα που δημιουργείται καθημερινά στην πρεσβεία με τη συμπεριφορά σας».