Την εκτίμηση ότι στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου ο ΔΗΣΥ θα βγει νικητής και πιο δυνατός, εξέφρασε η Πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου.

Σε ομιλία της το Σάββατο σε πανεπαρχιακή εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΔΗΣΥ και των υποψηφίων του κόμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην επαρχία Λάρνακας, η κ. Δημητρίου είπε πως αυτή τη στιγμή “η παράταξή μας δέχεται πολλαπλές επιθέσεις από παντού, γιατί πιστεύουν ότι είναι η ευκαιριακή τους συγκυρία να συρρικνώσουν αυτή την περήφανη παράταξη”.

“Τα πυρά είναι συντονισμένα και έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις για να πλήξουν το ‘σπίτι μας’, να τορπιλίσουν όλα όσα με κόπο και μόχθο καταφέραμε», σημείωσε.

Υπογράμμισε πως «λογαριάζουν λάθος και σίγουρα δεν λογαριάζουν όλους εμάς, που θα γίνουμε η ασπίδα απέναντι σε κάθε είδους υπονόμευση, σε κάθε είδους σχεδιασμό που επιχειρεί να καταστρέψει ό,τι κτίσαμε με κόπο».

Σημείωσε ακόμα ότι «όσοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, όσοι προδίδουν την εμπιστοσύνη μας και όσοι εκμεταλλεύονται την ανοχή μας κάνουν μοιραίο λάθος και θα αποτύχουν οικτρά. Απέναντι σε όσους θέλουν να μικρύνουν τον Συναγερμό για να νιώσουν αυτοί πιο μεγάλοι, θα’ αντιτάξουμε με σθένος τις αρχές και αξίες μας και θα υπερασπιστούμε την ‘οικογένειά μας» είπε.

Η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι «με πλάνο και πολιτικές απαντάμε στις προκλήσεις, με ικανότητα και αποτέλεσμα”.

“Δεν παραπλανούμε τον κόσμο με λαϊκίστικές και επικίνδυνες προσεγγίσεις, δεν επιχειρούμε επικοινωνιακά παιχνίδια με τα δημοσιονομικά του κράτους, ούτε και αναλωνόμαστε σε αντιπολιτευτικές κορώνες για χάριν αντιπολίτευσης. Αυτό είναι ειδικό ‘προνόμιο’ του ΑΚΕΛ», είπε, και σημείωσε πως «εμείς μετράμε δεδομένα, καταθέτουμε ολοκληρωμένες και κοστολογημένες προτάσεις και πιέζουμε την κυβέρνηση για άμεση εφαρμογή».

Πρόσθεσε ότι “είμαστε η πολιτική δύναμη των μεταρρυθμίσεων, η παράταξη που μπήκε μπροστά και άνοιξε δρόμους για να ανήκει η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η παράταξη που λοιδορήθηκε, όσο καμιά άλλη, γιατί πίστεψε στο ακατόρθωτο. Κι όμως δεν έκανε ούτε στιγμή πίσω, με μπροστάρη τον ιδρυτή μας τον Γλαύκο Κληρίδη, αυτό τον σπουδαίο οραματιστή, τον οποίο οφείλουμε να τιμούμε και να κάνουμε βίωμα τις πολιτικές και τη στάση ζωής του», επεσήμανε.

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, με τις ιδέες και τις θέσεις μας θα βγούμε νικητές και πιο δυνατοί. Χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη, για να μπορούμε να διεκδικούμε για τον κόσμο, για τους δημότες, για την Κύπρο, για τη Λάρνακα, θα έχουμε λόγο και ρόλο εντός και εκτός», επεσήμανε.

Αναφερόμενη στη Λάρνακα είπε ότι «οι υποψήφιοι/ιες μας έχουν το όραμα και τη θέληση να μετουσιώσουν τις ιδέες σε πράξεις, είναι έτοιμοι να σηκώσουν μανίκια και να επιλύσουν προβλήματα, να φέρουν νέα πνοή και να δημιουργήσουν προοπτική και να ανεβάσουν τη πόλη, ακόμη πιο ψηλά, στη θέση που της αξίζει”.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στα δέκα χρόνια που πέρασαν από τον θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου ο οποίος, όπως είπε «άφησε μεγάλο κενό πίσω του όμως είναι πολύτιμη και η παρακαταθήκη του.

Ο Θεολόγος Μανώλη, Επαρχιακός Γραμματέας Λάρνακας του ΔΗΣΥ είπε μεταξύ άλλων πως «η Λάρνακα του αύριο, η Λάρνακα που θέλουμε, η αντιπροσώπευση μας στην Ευρώπη, δεν μπορεί, και δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου, αλλά είναι μια συλλογική προσπάθεια, σκληρή δουλειά πολλών ανθρώπων, μια σύνθεση ιδεών».

Ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης, υποψήφιος για την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας είπε ότι «ο νέος θεσμός που δημιουργείται, απαιτεί όραμα, πολιτική εμπειρία, αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Ο ρόλος του Προέδρου και του Συμβουλίου θα είναι πολιτικός», ανέφερε.

Ο Μιχάλης Ππεκρής, υποψήφιος Δήμαρχος Λάρνακας είπε ότι η πόλη του Ζήνωνα πρέπει «να καταστεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Κύπρο αλλά για την ευρύτερη περιοχή, να γίνει μια πόλη με ταυτότητα, πράσινη, καθαρή, ασφαλής και προσβάσιμη, για τους δημότες και επισκέπτες της. Μια πόλη, από την ανάπτυξη της οποίας θα επωφελούνται όλοι οι πολίτες της και όλες οι γειτονιές της», σημείωσε.

Ο Χριστόδουλος Πάρτου, υποψήφιος Δήμαρχος Αραδίππου εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο διευρυμένος Δήμος Αραδίππου, στον οποίο θα ενταχθούν οι ιστορικές κοινότητες Κελλιά και Τρούλλοι, ως κόμβος τεσσάρων επαρχιών, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της επαρχίας Λάρνακας. Ο νέος Δήμος πρέπει ν’ αποκτήσει σύγχρονες υποδομές και να υιοθετήσει πολιτικές που θα καταστήσουν την Αραδίππου πρότυπο παγκύπρια, με στόχο να προσφέρουμε στους κατοίκους αυτό που τους αξίζει», επεσήμανε.

Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάρων είπε ότι «για να πετύχει η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «πρέπει να γίνουν έργα, όχι βιτρίνας αλλά για μια καλύτερη πορεία των δημοτών. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση» είπε και πρόσθεσε πως «εξαρτάται από τους τοπικούς εκπροσώπους των νέων Δήμων για να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά που ταλανίζουν για χρόνια τους δημότες τους».

Ο Κυριάκος Καρεκλάς, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηένου ανέφερε πως «επί διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ ο ακριτικός Δήμος μας βρήκε μεγάλη βοήθεια σε όλα τα μεγάλα θέματα και προβλήματα που αντιμετώπιζε. Η ακριτική Αθηένου για εθνικούς κυρίως λόγους, πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη και θα παλέψουμε για να νικήσουμε» είπ,ε και σημείωσε πως «θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες που άρχισαν εδώ και χρόνια οι Αθηενίτες για διάνοιξη της διόδου Πυροϊου».

Ο Ανδρέας Βραχίμης υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου είπε ότι «ο Δήμος της Αμμοχώστου μπορεί και πρέπει να έχει τον ρόλο που του αναλογεί στην προσπάθεια για λύση του Κυπριακού, πρέπει να επανακτήσει τον ρόλο που προσδίδουν εμμέσως πλην σαφώς τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, αυτό του πραγματικού καταλύτη για εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού».