Τη στρατηγική του για τον Δήμο Λευκωσίας παρουσίασε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Χαράλαμπος Προύντζος. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας, παρουσία πλήθους κόσμου, ανέλυσε τους πυλώνες του οράματος του για μια καλύτερη, βιώσιμη, πράσινη και σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, με αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της, κίνητρα για τους επισκέπτες και ελκυστικές ευκαιρίες για τους επενδυτές.

Σε έξι πυλώνες, με 40 στόχους και πέραν των 300 δράσεων, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Χαράλαμπος Προύντζος, σκιαγράφησε τις προτεραιότητες και τον τρόπο διοίκησης του, για μια Λευκωσία της υγιούς επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης, μια πρωτεύουσα των πανεπιστημίων, της έρευνας και καινοτομίας, μια Λευκωσία μητρόπολη ιστορίας, πολιτισμού και εμπειριών, μια συμπεριληπτική πόλη που νοιάζεται, μια πράσινη πόλη, μια έξυπνη, δημοκρατική και αποτελεσματική Λευκωσία.

Στη στρατηγική του Χαράλαμπου Προύντζου καταγράφονται στόχοι ενεργειακής αυτονομίας της Λευκωσίας, με ηλεκτρικό τραμ, ηλεκτρικά λεωφορεία, διεύρυνση του δικτύου ηλεκτρικών φορτιστών και μείωση του ενεργειακού κόστους. Περιλαμβάνεται εφαρμογή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, με χρήση λεωφορείων, πολυώροφους χώρους στάθμευσης, δίκτυο ποδηλατοδρόμων και σκούτερ, καθώς και mobility hubs.

Το ΝicosiaApp είναι η καινοτομία που επιθυμεί να εφαρμόσει ο Χαράλαμπος Προύντζος για ψηφιακή εξυπηρέτηση των Δημοτών, ενημέρωση των επιχειρήσεων, των επενδυτών και των επισκεπτών, ασφάλεια σε κάθε γειτονιά, καθώς επίσης μείωση της γραφειοκρατίας και αύξηση της παραγωγικότητας στην προσπάθεια της επιτυχούς μεταρρύθμισης, με διαφάνεια και λογοδοσία.

Εισαγάγει τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και την υποχρεωτική διαβούλευση με 500 υπογραφές, στο πλαίσιο της συμμετοχικότητας και για μια αποτελεσματική πόλη, διαβεβαιώνει για επανασχεδιασμό διαδικασιών, ενίσχυση της υπηρεσίας ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δημοσίων συμβάσεων και διαχείρισης έργων, καθώς και ψηφιοποίηση εξέτασης αιτήσεων.

Το στοίχημα του για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2030, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους στόχους ανάδειξης της ταυτότητας της Λευκωσίας, ενίσχυσης της πολιτιστικής παραγωγής, ενδυνάμωσης του συναισθηματικού δεσμού με την πόλη, δημιουργίας ημερολογίου δράσεων 365 ημερών, με υπαίθριες αγορές, γαστρονομία και εμπειρίες για παιδιά.

Ο Χαράλαμπος Προύντζος οραματίζεται μια σύγχρονη πανεπιστημιούπολη, στην οποία θα ευημερούν οι φοιτητές και θα συνεργάζεται ο Δήμος με Κέντρα έρευνας και καινοτομίας, προσελκύοντας ταυτόχρονα καινοτόμες επιχειρήσεις.

Για τον πυλώνα «Μια συμπεριληπτική πόλη που νοιάζεται», ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό προγράμματος «Αγαπώ τη Λευκωσία», την ανάγκη να γίνει ολόκληρη η πόλη προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία, με περισσότερη συμμετοχή των νέων σε προγράμματα, έμπρακτη στήριξη της τρίτης ηλικίας και περισσότερες ευκαιρίες προσιτής στέγης γι’ αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

H Λευκωσία Ενώνει, όπως αναφέρει και το σλόγκαν του Χαράλαμπου Προύντζου γιατί ενώνει Αγλαντζιά, Άγιο Δομέτιο, Έγκωμη & Λευκωσία σε ένα Δήμο με πληθυσμό, υποδομές και ευκαιρίες. Τους υπέροχους ανθρώπους της, τους Λευκωσιάτες. Την ιστορία με το δημιουργικό μέλλον και την πολυπολιτισμικότητα με την παράδοση. Την ισχυρή οικονομία με την κοινωνική ευημερία και την ανάπτυξη με την ποιότητα ζωής

Στην εκδήλωση, ισχυρή ήταν η παρουσία προσωπικοτήτων από την πολιτική αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο, που επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αναζωογόνησης του αστικού κέντρου, αλλά και τη συνεργασία Δήμου – Ιδιωτικού τομέα, για την αξιοποίηση της περιοχής του ΣΟΠΑΖ, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και υγιούς επιχειρηματικότητας.