Το πολιτικό σκηνικό μπαίνει σιγά- σιγά στα βαθιά της προεκλογικής και οι τόνοι αρχίζουν να ανεβαίνουν σταδιακά. Αυτό το οποίο διαπιστώνεται είναι ότι η δυναμική που φαίνεται μέχρι στιγμής να καταγράφει το ΕΛΑΜ, καθορίζει σ’ ένα βαθμό και την τακτική που τα κόμματα επιχειρούν να ακολουθήσουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι για πρώτη φορά ο Δημοκρατικός Συναγερμός ως κόμμα βγαίνει δυναμικά απέναντι στο κόμμα της ακροδεξιάς, προκειμένου να αναδείξει τις πολιτικές διαφορές του και να στείλει το μήνυμα πώς το ΕΛΑΜ δεν είναι μία άλλη δεξιά.

Η Πινδάρου γνωρίζει ότι υπάρχει μία μερίδα ψηφοφόρων της η οποία δηλώνει πρόθεση να ψηφίσει ΕΛΑΜ, είτε ως έκφραση διαμαρτυρίας είτε γιατί θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς το κόμμα για διάφορους λόγους. Είναι επίσης λογικό ότι η τάση ανόδου που καταγράφει το κόμμα της κυπριακής ακροδεξιάς, να εκπορεύεται εν πολλοίς από άτομα προερχόμενα ιδεολογικά από το χώρο της δεξιάς.

Την ίδια ώρα, γίνεται αντιληπτή η πολεμική που δέχεται κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσω βίντεο και άλλων αναρτήσεων μελών ή υποστηρικτών του ΕΛΑΜ, που στοχεύουν ουσιαστικά απογοητευμένους συναγερμικούς ψηφοφόρους. Είτε στοχεύοντας και ασκώντας κριτική σε συναγερμικές θέσεις και πολιτικές, είτε προβάλλοντας το ΕΛΑΜ ως την καθαρή πατριωτική πολιτική δύναμη.

Από την άλλη ωστόσο στις διάφορες δημόσιες συζητήσεις που γίνονται, ο ΔΗΣΥ δέχεται πολλές φορές τα πυρά του ΑΚΕΛ, το οποίο τον ταυτίζει ως συγγενική πολιτική δύναμη με το ΕΛΑΜ ή ακόμα και ως συγκοινωνούντα δοχεία. Στο κόμμα της Αριστεράς αυτό το λεκτικό ευνοεί τη συσπείρωση αριστερών ψηφοφόρων.

Παράλληλα όμως, ρίχνει και λάδι στην φωτιά την οποία παλεύει να σβήσει ο  ΔΗΣΥ στην προσπάθεια του να δείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με το ΕΛΑΜ. Σίγουρα όμως λειτουργεί υπέρ του ΑΚΕΛ να περνά το μήνυμα στους ψηφοφόρους της δεξιάς, πώς είτε ΔΗΣΥ, είτε ΕΛΑΜ, το ίδιο είναι. Πάνω σε αυτό είναι που επιχειρεί να «πατήσει» η Πινδάρου χρησιμοποιώντας το ως όπλο στο δικό της οπλοστάσιο για να συσπειρωθεί. Αυτό ουσιαστικά εξηγεί και την χθεσινή τοποθέτηση του ΔΗΣΥ, με την οποία έστρεψε τα πυρά του κατά του ΑΚΕΛ καταγγέλλοντας το ότι προσπαθεί να ενδυναμώσει το ΕΛΑΜ για να γίνει το ίδιο πρώτο κόμμα.

«Η επιμονή του ΑΚΕΛ στις δημόσιες συζητήσεις να παρουσιάζει τον Δημοκρατικό Συναγερμό ως πολιτική δύναμη πλησίον του ΕΛΑΜ έρχεται σε αντίθεση με τις αναφορές του περί δημοκρατικού τόξου.

Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως τον στρατηγικό του στόχο. Να ενισχύσει έμμεσα το ΕΛΑΜ και να αποδυναμώσει τον Δημοκρατικό Συναγερμό, έτσι ώστε να κερδίσει τις επερχόμενες ευρωεκλογές και να καταστεί το ίδιο η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πινδάρου, η οποία καταλήγει με μήνυμα προς τους  συναγερμικούς. «Είμαστε βέβαιοι ότι τα χιλιάδες αγνά στελέχη μας το έχουν αντιληφθεί και δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

 Επαναλαμβάνουμε ότι με το ΕΛΑΜ, όπως και με το ΑΚΕΛ, έχουμε αγεφύρωτες πολιτικές διαφορές σε πολλά θέματα. Πέραν αυτού, σε αρκετές περιπτώσεις επικίνδυνων τροπολογιών ή προτάσεων νόμου είναι το ΑΚΕΛ που ψηφίζει μαζί με το ΕΛΑΜ. Όπως για παράδειγμα οι επικίνδυνες οριζόντιες προτάσεις για τις εκποιήσεις».