Το ΕΛΑΜ με δυο προτάσεις νόμου που κατέθεσε χθες στη Βουλή, ζητεί την τροποποίηση του νόμου σε σχέση με τους αιτητές ασύλου με στόχο να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό.

Με την πρώτη πρόταση νόμου που υπογράφουν και οι τρεις βουλευτές του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, Λίνος Παπαγιάννης και Σωτήρης Ιωάννου, παρέχεται η δυνατότητα στο Υπουργικό Συμβούλιο, να εκδίδει διατάγματα αναστολής χορήγησης αιτήσεων ασύλου, σε περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες απειλές για την ασφάλεια της χώρας.

Με την άλλη πρόταση νόμου, προβλέπεται η μείωση των προθεσμιών προσφυγής κατά αποφάσεων της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφύγων, από 30 ημέρες σε 15 και σε συγκεκριμένες αποφάσεις ή διατάγματα από 15 ημέρες σε εφτά.

Όπως αναφέρεται, η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη Δημοκρατία και σε συνδυασμό με την κατάχρηση των διαδικασιών που αφορούν την αίτηση ασύλου, δημιούργησαν δυσμενείς συνθήκες για τη Δημοκρατία, γι’ αυτό και επιβάλλεται να καταστούν πιο αποτελεσματικοί οι μηχανισμοί διαχείρισης αιτήσεων ασύλου.

Οι προτάσεις νόμου παραπέμφθηκαν για συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής.