«Στόχος η παροχή στους πολίτες ποιοτικών υπηρεσιών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος»

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι γυναίκες της Λάρνακας σε συγκέντρωση υπέρ της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ευάγγελου Ευαγγελίδη, ο οποίος διεκδικεί την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης. Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας ανέφερε ότι η παρουσία τόσων γυναικών στη συγκέντρωση του δίνει δύναμη να συνεχίσει την προσπάθεια. «Να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την πρόοδο και την ευημερία της επαρχίας μας. Με την ίδια προσήλωση και την ίδια αποφασιστικότητα όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Που συνειδητά και υπεύθυνα επέλεγα να υπηρετώ τον τόπο μας. Και που συνειδητά και υπεύθυνα θα συνεχίσω να το πράττω, εφόσον με τιμήσετε ξανά με την ψήφο σας στις εκλογές της 9ης Ιουνίου».

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η κ. Παναγιώτα Οικονόμου, η πρώην Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κ. Ιωσηφίνα Αντωνίου και η σύζυγος του αείμνηστου Τάσου Μητσόπουλου, κ. Κατερίνα Βάτη Μητσοπούλου. Ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ανέφερε η κ. Οικονόμου, είναι ο εκλεκτός μας γιατί γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον απαιτητικό αυτό χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Δοκιμάστηκε και πέτυχε. Διαθέτει το όραμα και την αποφασιστικότητα. Την ικανότητα, την πείρα και την μόρφωση. Είναι γνώστης των προβλημάτων της πόλης και επαρχίας μας. Είναι μια δυναμική προσωπικότητα, που θα μπορέσει να ηγηθεί της μεταρρύθμισης αυτής για το κοινό καλό».

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διοικήσει κάποιος, ανέφερε η πρώην Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου. «Εμείς ξέρουμε τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον Δήμο του ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης. Με λογοδοσία, με διαφάνεια, με διαβούλευση με τους ενεργούς πολίτες. Και τα κατάφερε». Τον επιλέγουμε ως υποψήφιο περιφερειάρχη, πρόσθεσε η κ. Αντωνίου, «και τον στηρίζουμε γι’ αυτούς ακριβώς του λόγους. Και είμαστε βέβαιοι ότι και στον τομέα αυτό θα τα καταφέρει». Σύμφωνα με την κ. Κατερίνα Βάτη Μητσοπούλου, ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης είναι ένας άνθρωπος που προσφέρει, ακόμα κι αν αυτό δεν του ζητηθεί. «Πορεύεται δυναμικά, αλλά τίμια. Λέει αλήθειες οι οποίες πολλές φορές δεν αρέσουν. Είναι σταθερός στα πιστεύω του». Ανθρώπους όπως ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης, σημείωσε, «δεν έχω κανένα πρόβλημα δημόσια να τους στηρίξω και να τους υποστηρίξω».

Οι επικείμενες εκλογές, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Ευαγγελίδης, σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την τοπική αυτοδιοίκηση στον τόπο μας. «Η εφαρμογή της μεταρρύθμισης συνιστά πρόκληση, διανοίγει όμως παράλληλα και μεγάλες προοπτικές για την επαρχία μας. Για να στεφθεί όμως το όλο εγχείρημα με επιτυχία, πρέπει να θέσουμε εξ αρχής στέρεες βάσεις. Η δημιουργία των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης είναι ίσως η σημαντικότερη αλλαγή στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια, ούτε να πειραματιστούμε, ούτε να αποτύχουμε».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας ανέφερε ότι οι νέοι Οργανισμοί αναλαμβάνουν τομείς που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής των πολιτών, καθώς και το επίπεδο εξυπηρέτησής τους. «Θέλουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος». Στόχος, ανέφερε ο κ. Ευαγγελίδης, είναι να αντιμετωπιστούν οι γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες, «διασφαλίζοντας πως σε επίπεδο εξυπηρέτησης ο Οργανισμός θα λειτουργεί με επάρκεια, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα».