Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, σε 14 δημοτικά διαμερίσματα θα ανακηρυχθούν, πιθανόν σήμερα, 14 Αντιδημάρχοι.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Alpha ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Ελίκκος Ηλίας. Συγκεκριμένα, όπως είπε «σε 14 δημοτικά διαμερίσματα υπήρξε ένα υποψήφιος και αν δεν υπάρξουν εντάσεις θα κληθούν και αν μπορέσουν, θα γίνουν ανακηρύξεις Αντιδημάρχων και σήμερα».

Παράλληλα ανέφερε πως η χθεσινή διαδικασία εγγραφή των υποψηφίων για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης κύλησε ομαλά και πως «αν πάνε όλα καλά και δεν έχουμε ενστάσεις, γιατί βάση νομοθεσία πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 12:30 μ.μ., θα έχουμε αντιδημάρχους για Ποταμιά και Νήσου για τον νέο Δήμο Νότιας Λευκωσίας – Ιδαλίου, για συνοικισμό  Ανθούπολης του Δήμου Λακατάμιας, για Κελιά του Δήμου Αραδίππου, για Δελίκηπο και στη Βάβλα του Δήμου Λευκάρων, για Λιβάδια για το δημοτικό διαμέρισμα Δήμου Λάρνακας, για Ακουρσό και Πάνω Αρώδες του νέου Δήμου Ακάμα, για Μακούντα και Νέα Δήμματα του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς και για Ερήμη, Σωτήρα και Καντού του Δήμου Δυτικής Λεμεσού.

Όπως επισήμανε, στις 16:00 ετοιμάζουν ανακηρύξεις ο Έπαρχος Λευκωσίας και η Έφορος Εκλογής της Λάρνακας και στις 13:00 οι υπόλοιποι.