«Είναι τυχαίο ότι όπου βρίσκεται το ΕΛΑΜ υπάρχουν και κουκουλοφόροι;».

Επιθετική και σκληρή βολή από τον Νικόλα Παπαδόπουλο προς τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου κατά τη διάρκεια νέου σημερινού ντιμπέιτ στο «Σίγμα».

Δείχνοντας στην πράξη ότι ο πόλεμος για την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές κορυφώνεται και είναι χωρίς όρια, αποτελεί το γεγονός ότι ενώ οι δύο ήσαν καλεσμένοι για να συζητήσουν την πρόταση του ΕΛΑΜ για παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων στους μετανάστες, ο Νικόλας Παπαδόπουλος άνοιξε το κεφάλαιο της παρουσίας του Χρίστου Χρίστου στην Μητρόπολη Ταμασού όταν εξεταζόταν το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ και καταμετρήθηκαν τα χρήματα του χρηματοκιβωτίου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ τόνισε ότι υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα διότι ένας πολιτικός αρχηγός ήταν παρών στη σκηνή, όπου υπήρχαν κουκουλοφόροι και μπορεί να επηρέασαν και μάρτυρες. Πρόσθεσε ότι ο κ. Χρίστου στη διοικητική συγκρότηση της Εκκλησίας της Κύπρου δεν είναι θρονικός επίτροπος και μάλιστα, άλλοι θρονικοί επίτροποι δεν γνωρίζουν ότι ήταν μέλος της θρονικής επιτροπής.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ αντέταξε ότι ήταν εκεί παρών ως μάρτυρας. Ότι και άλλοι πολιτικοί είναι μέλη θρονικών επιτροπών, ότι στη Μητρόπολη όπου εκείνος βρισκόταν δεν υπήρχαν κουκουλοφόροι και ότι οι μοναχοί ήσαν ήδη εκεί και, μάλιστα, είχαν παραδεχτεί τα αδικήματα. Ανέφερε ακόμη ότι τα αδικήματα αποδείχτηκαν στη συνέχεια και προς τούτο μίλησε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ συνέχισε, όμως, την επιθετική πολιτική τονίζοντας ότι συνεχίζει να υπάρχει θέμα διότι την ώρα που βρισκόταν υπό έρευνα ένα πιθανό ποινικό αδίκημα, η Αστυνομία δεν βρισκόταν εκεί αλλά βρισκόταν το ΕΛΑΜ. Στο σημείο εκείνο έριξε και την σκληρή βολή ότι «δεν είναι τυχαίο πως όπου βρίσκεται το ΕΛΑΜ βρίσκονται και κουκουλοφόροι».

Ο κ. Χρίστου από την πλευρά του αντέταξε ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι χαρακτηριστικό του ΕΛΑΜ αλλά ήταν χαρακτηριστικό άλλου κόμματος. Ερωτηθείς ποιο εννοεί απάντησε «το ΑΚΕΛ στον αγώνα της ΕΟΚΑ». Σημείωσε ότι στη Μητρόπολη δεν υπήρχαν μέλη του ΕΛΑΜ και το ξεκαθάρισε η Αστυνομία ότι επρόκειτο για μέλη εταιρείας ασφαλείας. Επέστρεψε την επιθετική βολή του Παπαδόπουλου, λέγοντας ότι «άλλοι επιλέγουν να παρευρίσκονται σε φιέστες των ΛΟΑΤΚΙ και άλλοι στη Μητρόπολη Ταμασσού».

Στη συνέχεια του ντιμπέιτ υπήρχε παρόμοια σύγκρουση και για την πρόταση του ΕΛΑΜ για το μεταναστευτικό.

Επανέλαβαν τις θέσεις τις οποίες πρόβαλλαν κατά το ψεσινό ντιμπέιτ στο Ωμέγα.