Μ’ έναν εμβληματικό ρόλο κάνει come-back στην ελληνική τηλεόραση ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός ο οποίος θα υποδυθεί τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο στη νέα δραματική σειράς του MEGA «Famagusta», που υπογράφουν οι Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου και Κούλλης Νικολάου.

Τα γυρίσματα της σειράς του MEGA, που θα ξεκινήσουν τον Μάιο, θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο.

Η σειρά 24 επεισοδίων φέρνει στην οθόνη μια ιστορία ζωής, που γεννήθηκε μέσα από τα συντρίμμια της τουρκικής εισβολής, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα. Παίζουν οι Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Αντρέας Γεωργίου, Γιώργος Ζένιος κ.ά.

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τούρκικη εισβολή, στη σειρά «Famagusta» το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν και η μοίρα παίζει απίστευτα παιχνίδια. Το σενάριο υπογράφει η Βάνα Δημητρίου με τη συμβολή του Δημήτρη Τοκαρή στην έρευνα.

Ο Βαλτινός επιστρέφει στη μικρή οθόνη υποδυόμενος τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο ένα ιστορικό πρόσωπο-κλειδί στα κρίσιμα γεγονότα που παρουσιάζει η σειρά. 

Η σειρά θα πιάσει το νήμα των τραγικών συμβάντων από την αρχή. Επιστρέφοντας στο σημείο μηδέν, εκεί όπου πάγωσε ο χρόνος, το σενάριο θα φωτίσει πρόσωπα και γεγονότα βαθιά χαραγμένα στη συλλογική μνήμη.

Αληθινές ιστορίες 

50 χρόνια τώρα η Αμμόχωστος λειτουργεί σαν μια ανοιχτή πληγή που κρύβει μέσα της χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες ενός τόπου που αναγκάστηκε να μετοικήσει, αλλά που οι άνθρωποί του άφησαν πίσω τους την ψυχή τους.

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό τους. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αφήνοντας μαζί και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους. Εκείνος είναι υποχρεωμένος να πολεμήσει και εκείνη μένει πίσω. Η αγάπη τους όμως είναι τόσο δυνατή που θα αντέξει πόλεμο και απώλεια. Οι δύο τους θα δημιουργήσουν μια υπέροχη οικογένεια και θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με τρία παιδιά. 

Όμως, δεν θα ξεχάσουν ποτέ εκείνο το μωρό, που όσες δεκαετίες και αν περάσουν η απώλειά του θα παραμένει πάντα ένα αγκάθι στη ζωή τους. Ένα βρέφος που κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας 50χρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή παράλληλα μ’ αυτή της οικογένειας που δεν είχε ποτέ νέα του.

Πηγή: news247.gr