Εμπνευσμένη από το παγκόσμιο μπεστ σέλερ του Τζον Γκριν, «Το Λάθος Αστέρι» (Fault in our Stars) είναι η πρώτη παραγωγή της νεοσύστατης ομάδα Άπειρο, που έχει ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του Νεανικού Θεάτρου στην Κύπρο.
 
Η παράσταση με τίτλο «Αστέρι στο Άπειρο» αποτελεί μια ελεύθερη θεατρική μεταφορά του επιτυχημένου βιβλίου από την Ερμίνα Κυριαζή, η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου στη Λεμεσό, εξερευνά την αστεία, συναρπαστική και τραγική συνάμα κατάσταση του να είσαι ζωντανός κι ερωτευμένος. Μια βαθιά συγκινητική ιστορία τριών παιδιών που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και καθένα μέσα από το δικό του «ταξίδι» και αγώνα συνδέεται με το άλλο με τρόπο μοναδικό.
 
To θεατρικό έργο συνδυάζει την κωμωδία και το κοινωνικό δράμα. Είναι ένα αμιγώς νεανικό έργο και απευθύνεται στους εφήβους. Αφηγείται την ιστορία τριών καρκινοπαθών εφήβων, που μέσα από χιούμορ και αυτοσαρκασμό διαχειρίζονται τη ζωή και την ασθένειά τους.
 
Η υπόθεση 
Τρία παιδιά συναντώνται σε μια ομάδα στήριξης κι από εκεί αρχίζει η κοινή τους πορεία. Η 16χρονη Χέιζελ αναγκάζεται από τον πατέρα της να παρακολουθήσει την ομάδα θεραπείας για ανθρώπους που έχουν καρκίνο, μια και στα 13 της διαγνώστηκε πως είχε καρκίνο στον θυρεοειδή με μετάσταση στους πνεύμονες. Από την άλλη, στο ίδιο γκρουπ βρίσκεται ο Άιζακ, που έχει χάσει ήδη το μάτι από μια περίεργη μορφή νευροβλαστώματος και σταδιακά χάνει την όρασή του. Κολλητός του Άιζακ είναι ο Αύγουστος, ένας πρώην μπασκετμπολίστας που διαγνώστηκε με καρκίνο στα οστά σε μικρή ηλικία κι έχει χάσει το ένα του πόδι, οπότε και η καριέρα του έληξε άδοξα. Χέιζελ και Αύγουστος θα γνωριστούν υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες με μόνο αντίπαλο το σώμα τους και σύμμαχο μια αγάπη, σαρωτική και ανεξέλεγκτη, που θα τους οδηγήσει αναπόφευκτα σ’ ένα αξέχαστο ταξίδι ζωής.
 
Το βιβλίο έγινε ταινία το 2014 από τον Τζος Μπουν με πρωταγωνιστές τους Σεϊλίν Γούντλεϊ και Άνσελ Έλγκορτ.
 
Συντελεστές
Θεατρική μεταφορά/ σκηνοθεσία: Ερμίνα Κυριαζή
Βοηθός σκηνοθέτη: Υακίνθη Μάκκα
Video Art: Άννα Φωτιάδου
Μουσική επιμέλεια: Υακίνθη Μάκκα
Σκηνικά- κοστούμια: Ομάδα Άπειρο
Επεξεργασία ήχου: Κλιφ Κλεοβούλου
Κατασκευκή σκηνικού: Λάμπρος Κόκκινος
Παίζουν: Αναστασία Ζαντή, Γρηγόρης Πετρή, Κωνσταντίνος Σωκράτους, Άντρα Κάσινου, Χάρης Ευριπίδου, Ερμίνα Κυριαζή
  
Ο Τζον Γκριν
Ο Τζον Γκριν είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας, έργα του οποίου έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα ευπώλητων των New York Times, κι έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το Μετάλλιο Printz και το Βραβείο Edgar. Δύο φορές συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των τελικών υποψηφιοτήτων για το Λογοτεχνικό Βραβείο των LA Times. Σε συνεργασία με τον αδερφό του Χανκ, o Τζον παρουσιάζει το Vlogbrothers, ένα από τα πλέον δημοφιλή διαδικτυακά προγράμματα. Ο Γκριν γνωρίζει καλά πως ο κόσμος των εφήβων είναι περίπλοκος από μόνος του και γι’ αυτό επιλέγει να αποτυπώσει όσο πιο απλά και άμεσα μπορεί τις χαοτικές καταστάσεις που αισθάνονται οι νέοι πως βιώνουν σε αυτή την ηλικία. Εκτός από το «Λάθος Αστέρι» (Εκδόσεις Λιβάνη), στα ελληνικά κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του «Αναζητώντας την Αλάσκα» (Λιβάνη), «Χάρτινες πόλεις» (Λιβάνη), «Οι Κατερίνες» (Λιβάνη) και «Χελώνες στο άπειρο» (Ψυχογιός). 
 

Παραστάσεις: 

  • Λεμεσός, Θέατρο Ένα (Β’ Δημοτική Αγορά), Πρεμιέρα: 15 Νοεμβρίου, Παραστάσεις: 16, 18, 19, 20, 22, 23 Νοεμβρίου, 8.30μ.μ.
  • Λευκωσία, Wherehaus 28, 29 & 30 Νοεμβρίου, 8.30μ.μ.
  • Κρατήσεις: 99395970, 96675562

 
Η ομάδα Άπειρο
 
Η ομάδα επιχειρεί να καλύψει ένα κενό που παρουσιάζεται σε σχέση με τις τέχνες που απευθύνονται σε έφηβους και νέους. Προσπάθειά της είναι να προσεγγίσει τους έφηβους μέσα από τη δική τους «γλώσσα». Να τους επαναφέρει στις θεατρικές αίθουσες μέσα από την πραγματική αναζήτηση για επικοινωνία, ξεφεύγοντας από τα «διδακτικά» στεγανά και τις «υποχρεωτικές» επαφές με την τέχνη γενικότερα.
 
Η επιλογή του διασκευασμένου θεατρικού έργου προέκυψε μετά από πολλή μελέτη, προβληματισμό και συζήτηση με τα μέλη της ομάδας.
Το ζητούμενο ήταν η απάντηση στο ερώτημα: «Τι πραγματικά αφορά τους νέους του σήμερα;» Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα παιδιά και οι νέοι μέσω του σχολείου και των δραστηριοτήτων του, έρχονται συνεχώς σε επαφή με σημαντικά θέματα όπως αυτά της μετανάστευσης, του εκφοβισμού, του ρατσισμού, της αποξένωσης, της μη επικοινωνίας, της διαφορετικότητας, της συναισθηματικής αποστασιοποίησης, της ενσυναίσθησης και της αυτογνωσίας.
 
Η παράσταση αποσκοπεί να αγγίξει αυτήν την ευαίσθητη ηλικία μέσα από την κωμωδία, τον αυτοσαρκασμό και τη συγκίνηση. Δουλεύοντας πρώτα οι ίδιοι ομαδικά, βαρύτητα δίνουν στις ανθρώπινες σχέσεις και στην ουσιαστική ανάγκη για επικοινωνία, χωρίς να παραλείπουν τη χρήση πολυμέσων. Μια παράσταση ανθρώπινη που δημιουργεί κόσμους και ατμόσφαιρες μέσα από τη δική τους πραγματικότητα. 
 
Πηγή: philenews