Έρευνες από εξειδικευμένο προσωπικό αναμένεται να ενεργηθούν σήμερα στο όχημα του 33χρονου υπόπτου για την άγρια δολοφονία του 58χρονου Χριστάκη Σιακού, με σκοπό να ελεγχθεί το σημείο σύγκρουσης.

Χθες ο 33χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για κράτησή του για περίοδο 8 ημερών ενώ οι δικηγόροι του δεν έφεραν ένσταση.

Έξω από τη δικαστική αίθουσα εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας με τους συγγενείς του θύματος να οδύρονται για το κακό που τους βρήκε. «Φονιά. Εσκότωσες τον παπά μου για 30 ευρώ», ήταν τα λόγια των παιδιών του 58χρονου Χριστάκη Σιακού που φονεύθηκε μπροστά στα μάτια του 28χρονου γιου του, τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από περίπτερο στη Μονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φονικό Μονής: Από πολλαπλά τραύματα ο θάνατος του 58χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο 33χρονος φέρεται μετά τη διάπραξη του φόνου να μετέβη αρχικά σε χωράφι στο χωριό Κλαυδιά της επ. Λάρνακας όπου και εγκατάλειψε το όχημά του. Από γραπτή μαρτυρία που εξασφάλισαν οι ανακριτές, ο 33χρονος τηλεφώνησε σε συγκεκριμένο πρόσωπο και του ανέφερε ότι βρίσκεται στα Κλαυδιά και του ζήτησε να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει σπίτι. Μάλιστα μέσω του κινητού, έστειλε ηλεκτρονικά στίγμα την τοποθεσία που βρισκόταν με σκοπό να τον εντοπίσει. Το πρόσωπο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο σπίτι του.

Κατά την έρευνα της Αστυνομίας στην οικία του στη Λάρνακα, εντοπίστηκε ζευγάρι από την Αυστραλία οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν που ήταν ο 33χρονος. Ωστόσο, σε ερεύνα που έγινε στο σπίτι, αυτός εντοπίστηκε κρυμμένος και καθήμενος μέσα σε ερμάρι του δωματίου. Επίσης, εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών. O 33χρονος ανακρινόμενος προφορικά ισχυρίστηκε ότι ήταν στο Μακένζυ, σε κέντρο διασκέδασης ενώ δήλωσε άγνοια για το όχημά του. 

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο στα Κλαυδία, σε χωράφι ακινητοποιημένο. Από τις επιτόπιες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το μπροστινό ελαστικό του οχήματος είναι κτυπημένο. Σήμερα αναμένεται να εξεταστεί από εξειδικευμένο προσωπικό για να ελεγχθεί το σημείο σύγκρουσης.

Ο ύποπτος κρατά ερμητικά το στόμα του κλειστό ενώ αρνείται να δώσει γενετικό υλικό και αποτυπώματα. Αρνήθηκε επίσης να γίνει έλεγχος του κινητού του τηλεφώνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φονικό Μονής: Κρύφτηκε στο ερμάρι ο ύποπτος

Σύμφωνα με τα γεγονότα, πίσω από την συμπλοκή που κατέληξε σε φονικό είναι η οικονομική  διαφορά €30 που είχαν φερόμενος δράστης με γιο και πατέρα. Αφού ακολουθήσε συμπλοκή μεταξύ τους, ο 33χρονος μπήκε στο αμάξι του και εσκεμμένα κατευθύνθηκε στο σημείο που στεκόταν το θύμα. Τον χτύπησε και πέρασε από πάνω του, παρασέρνοντας για περίπου 10 μέτρα. Στο σημείο εντοπίστηκε ως τεκμήριο, καπελάκι που ανήκει στον 33χρονο. Όπως έγραψε και σε χθεσινό δημοσίευμα ο «Φ», το όλο συμβάν διήρκεσε 6 μόλις λεπτά.

Ο 28χρονος σταμάτησε διερχόμενο αυτοκίνητο και ζήτησε βοήθεια ενώ ο 58χρονος υπέκυψε λίγη ώρα μετά στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Οι ανακριτές της υπόθεσης αναζητούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ενώ αναμένεται η έκδοση αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου, του θύματος και του 28χρονου. Επίσης, αναζητούνται τα χρήματα που έκλεψε καθώς και τα ρούχα που φορούσε.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής επί της σορού του 58χρονου, ο θάνατός του οφείλεται σε πολυτραυματισμό συνεπεία κτυπήματος από αυτοκίνητο.