Το ΥΠΕΞ παρακολουθεί με ανησυχία την κλιμάκωση βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Μας ανησυχεί η κλιμάκωση των τελευταίων 24ώρων και ιδιαίτερα κατά την τελευταία βδομάδα, μας θλίβει η απώλεια ζωών μεταξύ αμάχων και στις δύο πλευρές δήλωσε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ACTIVE o εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ Δημήτρης Σαμουήλ. Εξέλιξη η οποία έχει επιπτώσεις στη συνεργασία και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

«Έχουμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την πρεσβεία μας στο Τελ Αβίβ, όπως και με το γραφείο αντιπροσωπείας στη Ραμάλα, για να είμαστε σε επικοινωνία με τους συμπατριώτες μας που βρίσκονται εκεί».

Οι Κύπριοι που ζουν εργάζονται ή είναι για επαγγελματικούς ή ιατρικούς λόγους στο Ισραήλ, αριθμούν τους 215 εξήγησε ο κύριος Σαμουήλ, λέγοντας πως είναι όλοι καλά στην υγεία τους, όμως παρακολουθούν με ανησυχία και είναι σε ετοιμότητα για καταφύγια στην περίπτωση βομβαρδισμών. Μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί επαναπατρισμός Κυπρίων.

Οι πτήσεις Κύπρου – Τελ Αβίβ συνεχίζονται κανονικά, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που ακυρώνουν πτητικό πρόγραμμα.

Στη Λωρίδα της Γάζας δεν υπάρχουν Κύπριοι πολίτες. Το ΥΠΕΞ σημείωσε, είναι σε επαγρύπνηση, αν του ζητηθεί να παράσχει βοήθεια για επαναπατρισμό των Κυπρίων υπηκόων. Kάλεσε τους Κυπρίους να εγγραφούν στην πλατφόρμα του ΥΠΕΞ, connect.cy και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Active Radio