Πράσινο φως δόθηκε για την ανέγερση και λειτουργία τετράστερου ξενοδοχείου στο Δήμο Έγκωμης από το Τμήμα Περιβάλλοντος.
 
Σύμφωνα με την Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων του Περιβάλλοντος που έχει κατατεθεί από την εταιρεία DOMS GROUP τον περασμένο Μάρτιο, πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα 4ων αστέρων με 144 δωμάτια και βρίσκεται σε απόσταση 150m νοτιοανατολικά του ξενοδοχείου Hilton Park και δίπλα από το δορυφορικό καζίνο της Λευκωσίας.
 

Για την κατασκευή του ξενοδοχείου θα χρειαστεί να κατεδαφιστεί μέρος της υφιστάμενης οικοδομής και το μέρος που θα παραμείνει θα διαχωριστεί σε υπόγειο, ισόγειο και μεσοπάτωμα.  Το νέο κτίριο θα επεκταθεί με υπόγειο και 12 ορόφους (ισόγειο, μεσοπάτωμα, μηχανολογικός όροφος, 8 όροφοι δωματίων, βατή οροφή).  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται νέο 4αστερο ξενοδοχείο στην Έγκωμη

Το προτεινόμενο έργο θα διαθέτει επίσης εστιατόρια, bars, γυμναστήριο, σπα και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

 
 

Στο υπόγειο χωροθετούνται 54 χώροι στάθμευσης και βοηθητικές χρήσεις του ξενοδοχείου (μηχανολογικές εγκαταστάσεις, αποθήκες, πλυντήρια, server rooms, wc, δωμάτιο ασφαλείας, χώροι προσωπικού κτλ).

Στο ισόγειο θα βρίσκεται η είσοδος με το lobby, καθιστικά, μπαρ, υπηρεσίες, και εστιατόριο με κουζίνα. Στο μεσοπάτωμα θα υπάρχουν χώροι ευεξίας όπως γυμναστήριο, σπα κτλ, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώροι διοίκησης και αποθήκες. Στο μηχανολογικό όροφο τοποθετείται μηχανολογικός εξοπλισμός, εξωτερικός χώρος δεξιώσεων και αίθουσα συνεδριάσεων.
 
 
Οι συνολικοί χώροι στάθμευσης θα είναι 78 (6 για ΑμεΑ) και ένας για λεωφορείο, καθώς επίσης θα υπάρχει και χώρος στάθμευσης για 15 ποδήλατα. Στους ορόφους 1-8 χωροθετούνται τα δωμάτια (114 κανονικά, 22 σουίτες, 8 ΑμεΑ) και στην οροφή χωροθετείται η κολυμβητική δεξαμενή, εξωτερικό μπαρ και χώρος προγεύματος