«Τσαντίρι αυξήσεων» έχει στηθεί από χθες το απόγευμα έξω από την «πρωθυπουργία» στα κατεχόμενα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των συνδικάτων που αντιδρούν στην πολιτική αυξήσεων, στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση στα κατεχόμενα. Αύριο, μετά από αρκετά χρόνια, θα πραγματοποιηθεί γενική απεργία σε «δημόσιο» και ιδιωτικό τομέα με την συμμετοχή 19 συντεχνιών και οργανώσεων, ενώ στήριξη στην αυριανή κινητοποίηση των διαμαρτυρομένων εξέφρασε το αντιπολιτευόμενο ΡΤΚ.

 

Χθες το απόγευμα οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων έστησαν το «τσαντίρι αυξήσεων» και άναψαν φωτιά σε βαρέλι έξω από το «πρωθυπουργικό γραφείο» καλώντας τον κόσμο να τους στηρίξει και να συμμετάσχει στην αυριανή κινητοποίηση. Εκεί βρέθηκαν ο πρόεδρος και «βουλευτές» του ΡΤΚ. Σήμερα στις 17.30 έξω από την «πρωθυπουργία» αλλά κι έξω από την «βουλή», οι συντεχνίες θα μοιράζουν ψωμί για να δείξουν ότι αυτοί που «κυβερνούν» έχουν κάνει τον λαό να έχει ανάγκη ακόμα και ένα καρβέλι ψωμί.

 

Προς ενίσχυση και στήριξη των αυριανών εκδηλώσεων έχει δημιουργηθεί ιστοσελίδα στα ΜΚΔ με το όνομα «Μην μένεις αμέτοχος».

 

Ο πρόεδρος μιας εκ των συντεχνιών, Kamu-Sen που συμμετέχουν στην αυριανή παναπεργία, κινητοποίηση και διαμαρτυρίας, ο Μεχμέτ Ατάν δήλωσε στην Κίμπρις ποστασί ότι η ΑΤΑ είναι πλέον εκ των ων ουκ άνευ και για τον ιδιωτικό τομέα και ζήτησε όπως αυτή αποδοθεί και στους εργαζομένους σε αυτό. Η αυριανή κινητοποίηση, είπε, θα είναι πολύ μεγάλη σημειώνοντας ότι η σημερινή κατάσταση φτωχοποιεί κάποιους ενώ άλλους τους κάνει πιο πλούσιους.

 

Διαμαρτυρία και από τους εσπεριδοκαλλιεργητές

Στο μεταξύ η ένωση παραγωγών εσπεριδοκαλλιεργειών ανακοίνωσε ότι διοργανώνει αύριο εκδήλωση διαμαρτυρίας στην κατεχόμενη Μόρφου, αφού «η παραγωγή καθίσταται αδύνατη μέρα με τη μέρα λόγω των εξωφρενικών τιμών και οι τιμές που προσφέρονται για αγορά εσπεριδοειδών δεν είναι αντίστοιχες».

 

Η εκδήλωση θα γίνει αύριο το πρωί στις 9, όπως ανακοινώθηκε, και θα συμμετέχουν σε αυτή οργανώσεις της περιοχής της Μόρφου.

ΚΥΠΕ