Έτοιμοι να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν, διεκδικώντας το δικαίωμά τους για διαβίωση στον χώρο τους χωρίς παρεμβάσεις που δυνατόν να επηρεάζουν την υγεία, την ασφάλεια και γενικότερα την ποιότητα ζωής τους, είναι οι κάτοικοι Παρεκκλησιάς.
 
Αιτία της κινητοποίησης που προγραμματίζουν είναι η σχετική άδεια που έχει παραχωρηθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες σε συγκεκριμένη εταιρεία για δημιουργία και λειτουργία εργοστασίου παρασκευής ασφάλτου στην περιοχή τους.
 
Με επιστολή προς άμεσα εμπλεκόμενους αρμοδίους κρατικούς και άλλους φορείς, ο κοινοτάρχης Παρεκκλησιάς, Σωκράτης Παύλου, αφού εκφράζει την έντονη αντίδραση της κοινότητάς του για τη λειτουργία εργοστασίου παρασκευής ασφάλτου στην περιοχή, τονίζει ότι μια τέτοια ανάπτυξη δημιουργεί αφόρητη οχληρία, ενώ οι εκπομπές ρύπων θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων
 
«Η κοινότητα Παρεκκλησιάς είναι ήδη αρκετά βεβαρημένη από τη λειτουργία κτηνοτροφικών μονάδων και άλλων βαρέων βιομηχανιών (λατομεία και εγκαταστάσεις σκυροδέματος και προπαρασκευασμένων δομικών υλικών), με όλες τις συνεπαγόμενες επιπτώσεις στο περιβάλλον, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παύλου.
 
Στην επιστολή του, ο κοινοτάρχης Παρεκκλησιάς καλεί τους αρμοδίους να αναστείλουν άμεσα τις εργασίες του εργοστασίου και να προβούν σε εκείνες τις ενέργειες για την απομάκρυνση του εν λόγω εργοστασίου από την κοινότητα σε πιο κατάλληλο χώρο μέσα στον οποίο να γίνει η κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας. Αν, όπως τονίζεται την επιστολή, οι αρμόδιοι δεν λάβουν υπόψη τη θέση του Κοινοτικού Συμβουλίου, τότε η κοινότητα θα αντιδράσει με όλα τα στη διάθεσή της μέσα, συμπεριλαμβανόμενης και της λήψης δυναμικών μέτρων διαμαρτυρίας.