Εκεί που σκάει η είδηση πως οι αγοραστές κυπριακών διαβατηρίων και επαύλεων φρόντιζαν να κάνουν και μια εισφορά στο κυβερνών κόμμα για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους που εντάχθηκαν στην κυπριακή οικογένεια, εμφανίζεται μια λίστα με τις εισφορές σε όλα τα κόμματα, κάπως αόριστη όσον αφορά τους χρόνους το ποιος και το γιατί, αρκετή όμως για να τροφοδοτήσει για λίγο τις συζητήσεις και να μεταθέσει το βάρος αλλού. Και πριν καλά–καλά κάτσει ο κουρνιαχτός, πέφτει η ιδέα για αντιπρόεδρο. Οι εισφορές ή μίζες ή λάδωμα ή όπως θέλετε πέστε το, γίνονται στο πι και φι παρελθόν και οι συζητήσεις περιστρέφονται πια στο θέμα του αντιπροέδρου με νομικούς να αναλύουν το ανέφικτο της πρότασης, ενώ ταυτόχρονα ένας διευθυντής σχολικής μονάδας φροντίζει να προσθέσει ένα πιο ενδιαφέρον θέμα, κατανοητό και σε μη νομικούς: «Πως πρέπει να κόβεται η τρίχα στο κεφάλι και ποιο κούρεμα είναι σεμνό και ποιο προκλητικό κι ακατάλληλο για μαθητές». 

Ταυτόχρονα, πέφτουν εκατομμύρια για έργα τα οποία ναι μεν είχαν από καιρού αποφασιστεί, αλλά τώρα είναι το καλύτερο timing για να πέσουν οι υπογραφές. Οι τράπεζες αναβαθμίζονται από διεθνείς οίκους και νέα κοιτάσματα αερίου κάνουν την εμφάνιση τους για να χαροποιήσουν όσους ακόμα πιστεύουν πως κάποια στιγμή θα γίνει εξόρυξη τους. 

Με τούτα και με κείνα, δεν προλαβαίνει ο νους να αφομοιώσει τις πληροφορίες και να ερμηνεύσει τις σκοπιμότητες. Ακούει για το πάρτι που γίνεται με τις τ/κ περιουσίες, αν και το έχει ακούσει ξανά και ξανά. Βλέπει τον αρχηγό του κυβερνώντος κόμματος να ταξιδεύει στο Κονγκό και κάνει απλά χιούμορ με την αποστολή. Ο Γενικός Εισαγγελέας κάνει πάρτι με δημοφιλή τραγουδιστή ως guest star και ο Πρόεδρος μετά της συζύγου του ξεφαντώνουν, ως νονοί, στον γάμο κάποιου Μαυρίκιου που για κάποιο λόγο θα έπρεπε να τον γνωρίζει ο πολίτης της νήσου. Η σκιά του μαύρου βαν πλανάται χωρίς κανένας να νοιάζεται ιδιαίτερα για απαντήσεις, η υπουργός Δικαιοσύνης βιάζεται να κλείσει, με τον δικό της τρόπο, την υπόθεση Κατσουνωτού – Φυλακών, ο υπουργός Παιδείας κρύφτηκε μετά τα όσα είπε για ράδιο Αρβύλα κι άφησε τον διευθυντή Μέσης να καθαρίσει.  

Οι υποψήφιοι τριγυρνάνε κι υπόσχονται έναν ιδανικό κόσμο, κατανοούν τα πάντα, συμμερίζονται όλες τις ανησυχίες…, αλλά οι πολίτες πιο πολύ ενδιαφέρονται για τις τιμές των προϊόντων κι αντί να διαβάζουν προεκλογικά προγράμματα, διαβάζουν φυλλάδια υπεραγορών ψάχνοντας προσφορές. Όσο για βενζίνη, ένα χιλιόμετρο φτάνει κάθε Σάββατο η ουρά των αυτοκινήτων στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.