Από αύριο καταργείται στα κατεχόμενα η κατηγοριοποίηση των χωρών, βάσει της επιδημιολογικής εκτίμησης κινδύνου και θα υπάρχει μία μόνο κατηγορία και αυτό συνεπάγεται ότι όσοι εισέρχονται στο ψευδοκράτος θα πρέπει να προσκομίζουν κατά την άφιξή τους αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών και θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα για 7 ημέρες, μετά το τέλος της οποίας θα υποβάλλονται και σε δεύτερο PCR τεστ.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, τα επιπρόσθετα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι για όσους από την ε/κ πλευρά θέλουν να μεταβούν στα κατεχόμενα θα ισχύει το αρνητικό τεστ PCR του τελευταίου 24ωρου για παραμονή εκεί μέχρι 24 ώρες. Εάν η παραμονή παραταθεί πάνω από το 24ωρο, θα υπόκεινται στην υποχρεωτική 7ημερη καραντίνα. Εξαίρεση για όσους διέρχονται από το οδόφραγμα Κάτω Πύργου/Λιμνίτη για τους οποίους ισχύει το αρνητικό τεστ 72 ωρών ενώ δεν θα απαιτείται διαγνωστικός έλεγχος για τον οδηγό και το ιατρικό προσωπικό ασθενοφόρων που διέρχονται από το συγκεκριμένο οδόφραγμα.

 Επηρεάζονται επίσης όσοι Τ/κ εργάζονται, φοιτούν ή είναι υπό θεραπεία στην ε/κ πλευρά. Όλοι θα τύχουν ελέγχου PCR μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου και από τις 7 του ίδιου μήνα θα απαιτείται αρνητικό τεστ PCR  κάθε 10 μέρες.

Χθες βράδυ στα κατεχόμενα ανακοινώθηκαν 8 κρούσματα σε 1.093 διαγνωστικούς ελέγχους. Τα τέσσερα από τα νέα κρούσματα έφτασαν στα κατεχόμενα αεροπορικώς, τα δύο ατμοπλοϊκώς, το ένα είναι επαφή ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος και το άλλο προήλθε από εγχώρια μόλυνση.

Συνολικά στα κατεχόμενα, τα τεστ μέχρι χθες ήταν 263.412 και τα κρούσματα 1.103 κρούσματα ενώ υπό θεραπεία βρίσκονται 75 άτομα.

Πηγή: philenews/KΥΠΕ