Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε στις δικαστικές αίθουσες, με αλλοδαπή οικιακή βοηθό να κατηγορείται ότι κτυπούσε καθημερινά και αναίτια τη γιαγιά που φρόντιζε, γεγονός που καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο τοποθέτησε η οικογένεια μετά απο υποψίες. Μάλιστα στο δικαστήριο, επιδείχθηκε και το βίντεο με τις ενέργειες της 36χρονης οικιακής βοηθού, οπόταν αναγκάστηκε να αλλάξει την απάντηση της, αφού αρχικά αρνείτο ότι συνέβαινε οτιδήποτε κακό μέσα στο σπίτι, και τελικά ομολόγησε ότι κτυπούσε την 80χρονη εργοδότριά της. Για τις πράξεις της καταδικάστηκε σε εφτά μήνες φυλάκιση.
 
Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τα γεγονότα όπως εκτέθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας από τη δημόσια κατήγορο Μάρω Χαραλάμπους, όταν η κόρη της 80χρονης διαπίστωσε μώλωπες στο σώμα της μητέρας της, η οποία σημειωτέον αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και γι’ αυτό έφεραν από το εξωτερικό βοηθό για να τη φροντίζει. Επειδή η κόρη της υποψιάστηκε ότι κάτι συμβαίνει, αφού μώλωπες υπήρχαν στα πόδια στο πρόσωπο ακόμα και στο σβέρκο, αποφάσισε να βάλουν κάμερα στο σαλόνι της κατοικίας, στην οποία διέμεναν μόνο η ηλικιωμένη και η φροντίστριά της. Δύο μέρες μετά, τα όσα κατέγραψε η κάμερα τους σόκαραν. Η οικιακή βοηθός φαινόταν να κτυπά χωρίς λόγο και χωρίς οποιοδήποτε περιστατικό την 80χρονη, χαστουκίζοντάς την στο κεφάλι ή το πρόσωπο. Αμέσως έγινε καταγγελία στην Αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψη της 36χρονης και στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. 
 
Εναντίον της αλλοδαπής απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες που αφορούσαν επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και για βία στην οικογένεια. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε δύο περιπτώσεις στις 7 και 9 Μαΐου και η κατηγορούμενη αρχικά δεν παραδέχθηκε ενοχή αμφισβητώντας στην ουσία το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας. Τελικά διεξήχθη ακρόαση κατά την οποία ο δικαστής Α. Λοΐζου έκανε αποδεκτή ως μαρτυρία το βίντεο, με αποτέλεσμα η αλλοδαπή μετά από συμβουλή του δικηγόρου της, να παραδεχθεί τις κατηγορίες. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η οικιακή βοηθός δικαιολόγησε τη στάση της λέγοντας ότι κτυπούσε την ανήμπορη να συντηρηθεί γριά, για να την πείσει να πιει τα χάπια της.
 
Το Δικαστήριο την καταδίκασε σε εφτά μήνες φυλάκιση, σημειώνοντας πως δεν ήταν ένα μεμονωμένο κτύπημα αλλά μια βίαιη συμπεριφορά που εκδηλωνόταν συχνά.
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος