Σας μιλά η φωνή των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων, των ελεύθερων αγωνιζόμενων κατά του κορωνοϊού! Είναι ο πολεμικός σας ανταποκριτής ο οποίος χθες κατετάγη από το υπουργείο Υγείας της Κύπρου στην Κατηγορία Επικινδυνότητας 3, ως ερχόμενος από την Ελλάδα εντός διαστήματος μικρότερου των 14 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι θέτει τον εαυτό του «υπό αυτοπαρακολούθηση» (με οδηγίες για τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και περιορισμό μετακινήσεων στις άκρως απαραίτητες) και στην περίπτωση συμπτωμάτων να καλέσει τον αριθμό 1420 για να του κάνουν το τεστ.
Στην ίδια κατηγορία κατατάσσονται οι προσφάτως αφιχθέντες από Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ολλανδία, Σουηδία, Βέλγιο και Σιγκαπούρη. Κυριλέ! Γλύτωσε ο ανταποκριτής σας τη 2η κατηγορία, στην οποία υπάγονται και οι εξ Ελλάδος, που όμως ήρθαν από τις πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας (Πάτρα, κ.λπ.) και Ζακύνθου. Αυτή η κατηγορία απαιτεί «αυτοπεριορισμό υπό τηλεφωνική παρακολούθηση στην οικία του ή σε χώρο που υποδεικνύεται από το υπουργείο κ.λπ.».
 
Ευρισκόμενος, που λέτε, σε κατ’ οίκον περιορισμό, ο ανταποκριτής σας έπεσε επάνω στο ναρκοπέδιο που ακούει στο όνομα Σταμάτης Κραουνάκης, που είναι εξαιρετικός συνθέτης, αλλά πολύ κακός λοιμωξιολόγος. Έγραψε τη δική του διάγνωση για τον κορωνοϊό, ο οποίος, λέει, είναι ολοφάνερη εργαστηριακή επίθεση μείωσης πληθυσμών. Και συνεχίζει:
 
«Κάποτε η ισπανική γρίπη θέριζε τη νεολαία. Τώρα θα θεριστούν οι μεγάλες ηλικίες. Στην Ιταλία οι εντατικές δεν μπορούν να δεχτούν άλλους. Το εμβόλιο υπάρχει, προϋπήρξε του ιού. Η πρωτεΐνη αυτή είναι ανίατη. Πας, δεν πας νοσοκομείο τα τινάζεις. Το εμβόλιο θα εμφανιστεί μόλις επιτευχθεί ο στόχος. Συντονίστε την αντίσταση και κρατήστε τη βασική προφύλαξη. Κλείστε την τηλεόραση κι ανοίξτε τα παράθυρα. Η πρόπολη είναι σοβαρό γιατρικό, με πρόπολη πασαλείβουν οι μέλισσες το πτώμα της νεκρής μέλισσας μέσα στην κυψέλη για πλήρη αντισηψία. Οφείλουμε όσοι είμαστε νουνεχείς να αντισταθούμε στη διασπορά πανικού και να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά ως άνθρωποι. Ό,τι μαθαίνω σάς το δίνω. Τα φιλιά μου με ζέση. Αντιστεκόμαστε στην παραπληροφόρηση. Μας στρέφουν το βλέμμα αλλού για να ξεπουλήσουν και τα ελάχιστα που μείναν όρθια. Είναι Άνοιξη».
 
Δυστυχώς, δεν είναι ανίατη μόνο «η πρωτεΐνη αυτή»…
 
Όπως και να ‘χει, η σοφή αυτή διάγνωση του λοιμωξιολόγου Κρανουνάκη απεσύρθη από τον ίδιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν τον καταλάβαμε, αλλά «σημασία έχει ότι το μήνυμα πέρασε. Και είναι: Κλείστε τις τηλεοράσεις και ανοίχτε τα παράθυρα…». 
 
Αυτή μάλιστα, είναι καλή ιατρική συμβουλή. Την οποία και εφαρμόζουμε ήδη όσοι τεθήκαμε σε απομόνωση. 
 
Σημειώστε τώρα ότι ενώ ανακοινώθηκε και το πρώτο κρούσμα στα κατεχόμενα (αλλά από μέλος γκρουπ Γερμανών!), η αχανής Τουρκία, με ανοικτά σύνορα από και προς παντού και με χιλιάδες Ιρανούς (που είναι στη ζώνη Α’ Κινδύνου μαζί με την Επαρχία Χουμπέι στην Κίνα, την Ιταλία και τη Δημοκρατία της Κορέας) στο έδαφός της, δεν έχει δηλώσει ούτε ένα κρούσμα. Κι ενώ έσπαγα το κεφάλι μου να μάθω εάν είναι αλήθεια ή ψέμα ότι ο ιός δεν κτύπησε εκεί, τελικά πείστηκα ότι είναι αλήθεια! Διότι:
 
Διαβάζω στο Twitter, και βλέπω και τη σχετική φωτογραφία από τηλεοπτικό πάνελ, ότι στην Τουρκία λοιμωξιολόγοι συζητούν το ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να μην προσβάλλει τους Τούρκους, καθώς το «τουρκικό γονίδιο», λέει, τους καθιστά κατά πάσα πιθανότητα άτρωτους από τον συγκεκριμένο ιό!
 
Θέλω να ελπίζω ότι είναι και αυτό fake news (όχι ότι είναι άτρωτοι από τον συγκεκριμένο ιό, αλλά ότι δόθηκε τηλεοπτικό βήμα σε ανθρώπους, όχι επιστήμονες εύχομαι, που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο). Αλλιώς ελπίδα δεν υπάρχει πια. Τελειώσαμε!
 
Αυτά, 1η μέρα από την απομόνωση. Παρακαλώ μη στέλνετε πρόπολη, που λέει ο Κραουνάκης, και σίγουρα μην καλείτε το 1420 για ψύλλου-πήδημα. Για μας, τους αιχμαλώτους, είναι!