Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις κατά δύο Ρώσων, του Ντένις Κουζμίν και το Ιγκόρ Νεστέροφ, με διασυνδέσεις με το Internet Research Agency για δήθεν ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.

Οι κυρώσεις επίσης στοχεύουν τρεις εταιρείες, τις Autolex Transport Ltd, Beratex Group Limited και Linburg Industries Ltd.

«Σήμερα η υπηρεσία για τον έλεγχο ξένης περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών (OFAC) ανέλαβε δράση κατά δύο Ρώσων που προσπάθηδαν να επηρεάσουν τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, παρότι δεν υπήρξαν ενδείξεις ότι ξένοι παράγοντες κατάφεραν να θέσουν σε κίνδυνο την υποδομή για τις εκλογές που θα εμποδιζε την ψηφοφορία, θα άλλαζε τις ψήφους ήθα διέκοπτε την καταμέτρηση» αναφέρεται.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, αυτοί που υπόκεινται σε κυρώσεις συνδέονται επίσης με τον Ρώσο επιχειρηματία Γεβγκένι Πριγκόζιν που το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει στοχοποιήσει στο παρελθόν για δήθεν ανάμιξη στις εκλογές.

Τα δύο πρόσωπα και οι εταιρείες που στοχοποιήθηκαν με νέες κυρώσεις περιλαμβάνονται στην γνωστή ως «μαύρη λίστα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για δήθεν εμπλοκή στις εκλογές το 2016 και το 2018. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αντικρούσει τέτοιους ισχυρισμούς ως αβάσιμους εσωτερικούς πολιτικούς ακροβατισμούς που στοχεύουν την τροφοδότηση της αντιρωσικής υστερίας.

Πηγή: Philenews/sputniknews.gr